Bij ons kunstgrasveld is vorige week nieuwe LED verlichting opgehangen. Deze werkzaamheden zijn uitgevoerd door Technisch- en Montagebedrijf De Mol, onze sponsor van SIOS 3 en 4.

De oude verlichting, die al bijna 20 jaar oud was, liet te wensen over, doordat niet alle delen van het veld optimaal verlicht werden. De aanschaf van nieuwe Led verlichting is een grote investering, maar door bijdragen van Vermillion Energy, Coorperatiefonds Rabo bank en Stichting Bercoopfonds is de realisatie van dit project voltooid. Deze drie partijen hebben het mogelijk gemaakt een betere duurzaamheid na te streven en daarbij een kostenbesparing te realiseren in het stroomverbruik.

Er hangen nu zogeheten Pro Led Pro-sport verlichting wat een absolute verrijking is van het veld en zodra de trainingen verder in het najaar in het donker moeten worden afgewerkt, zullen de spelers en speelsters het verschil zeker merken.

Facilitair gezien is het met deze verlichting mogelijk om wedstrijden in de avonduren te organiseren.
Gezien de tendens binnen het korfbal dat steeds meer verenigingen de keuze maken voor het spelen van ook hun seniorenwedstrijden op zaterdag, zal ook onze club de keuze maken om bij de A-selectie over te gaan naar zaterdagkorfbal. Het komende seizoen zullen al veel duels op zaterdag worden afgewerkt gezien in de poule-indeling van SIOS 1.