Op zaterdag 27 november om 20.00 uur stond voor het SIOS/Jumbo Wolvega 1 de eerste en voorlopig laatste wedstrijd van het zaalseizoen op het programma. De tegenstander was een bekende ploeg uit de buurt, namelijk De Hoeve. SIOS had De Hoeve tijdens het veldseizoen al eerder getroffen voor een oefenwedstrijd, die door SIOS was gewonnen. Voor de Wolvegasters was het zaak om de zaalcompetitie goed te beginnen en ook deze wedstrijd in winst om te zetten.

SIOS kwam voortvarend uit de startblokken met snelle doelpunten in de eerste twee minuten van de wedstrijd van Rowan Hofstra en Lauran van Veen. Ook het andere vak wist de korf goed te vinden met doelpunten van Natasja Mink en Nick Oost. De Wolvegasters wisten uit te lopen tot een voorsprong van 5-0, voordat De Hoeve voor het eerst de korf wist te vinden.

SIOS scoorde in de eerste 20 minuten gestaag door met doelpunten van onder andere Nick Oost en Marloes Mulder en wist de voorsprong uit te bouwen tot 10-2. Langzaamaan slopen er bij SIOS wat foutjes in het spel en werd er wat onrustiger en slordiger gespeeld. Onnodig balverlies van SIOS gaf De Hoeve de kans om beter in de wedstrijd te komen en de achterstand te verkleinen. De ploegen gingen de pauze in met een stand van 10-5.

In de pauze benadrukte trainer en coach Matthijs Roelfsema dat het belangrijk was om de rust weer terug in het spel te krijgen. Het onnodige balverlies moest beperkt worden en de goede kansen moesten gezocht en benut worden.

Met deze woorden in het achterhoofd begon SIOS aan de tweede helft, maar de ploeg had duidelijk moeite om weer in het ritme te komen, waar De Hoeve beter uit de kleedkamers kwam. De Hoeve wist in de eerste vijf minuten van de tweede helft terug te komen tot een stand van 11-8 en daarna een tijdje redelijk goed in het spoor van de Wolvegasters te blijven.

SIOS bleef in eerste instantie worstelen met balverlies en het onrustige spel, maar In het laatste kwartier van de wedstrijd wist SIOS de boel weer op de rit te krijgen en met meerdere doelpunten van Lauran van Veen en Natasja Mink de voorsprong weer uit te breiden. Dit keer lukte het De Hoeve niet om aan te haken en de wedstrijd eindigde in een voor SIOS comfortabele overwinning van 17-11.

SIOS 2 mocht het opnemen tegen De Hoeve 2. Ook het tweede begon de zaalcompetitie goed en bleek niet al te veel moeite te hebben met De Hoeve. Al in de eerste helft wisten ze een ruime voorsprong op te bouwen die gedurende de wedstrijd niet echt serieus in gevaar is geweest.

Nadat de wedstrijd een tijdje stil had gelegen na een zware schouderblessure van Arjen Dassen, ging SIOS 2 verder waar het gebleven was en wist uiteindelijk een ruime overwinning te boeken met een eindstand van 22-12.

SIOS 3 trad aan tegen het derde van Harich. De zuiver schietende routiniers van Harich bleken uiteindelijk een maatje te groot voor het jeugdige derde van SIOS en de wedstrijd eindigde met een stand van 16-23.