SIOS/Leonidas wint met overtuigende cijfers van NQL

De tweede uitwedstrijd van het zaalseizoen heeft voor SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas een ruime overwinning opgeleverd. Van het nog puntloze NQL uit Ferwert werd overtuigend gewonnen. Via een 5-13 ruststand werd het uiteindelijk 7-28 voor de ploeg uit Wolvega en Noordwolde.

SIOS/Leonidas begon scherp aan de wedstrijd. Al snel stond het 0-4 door onder andere doorloopballen van Onne Minkema, Iris Schulting en Kevin Hoen. NQL maakte hierna een strafworp. Bij SIOS/Leonidas werd het spel minder. De juiste kansen werden niet meer genomen, waardoor NQL terug kon komen in de wedstrijd. Er werd om en om gescoord tot aan de 3-6. SIOS/Leonidas kwam weer beter in de wedstrijd en scoorde driemaal op rij. In de eerste helft wist NQL nog tweemaal te scoren en SIOS/Leonidas viermaal, waardoor beide ploegen gingen rusten met een 5-13 stand.

In de rust benadrukte trainer/coach Edward Jonkman dat het zaak was om niet te verslappen in de tweede helft. De slechte fase uit de eerste helft moest niet nogmaals voorkomen. Deze boodschap was goed binnengekomen bij de ploeg. NQL scoorde het eerste doelpunt in de tweede helft, maar SIOS/Leonidas wist hierna maar liefst twaalf keer op rij te scoren. Vooral de dames van SIOS/Leonidas waren deze fase erg op schot met als uitblinkster Marit Koopmans. Van de twaalf doelpunten kwamen vijf uit haar handen. Bij SIOS/Leonidas waren ondertussen de nodige wissels doorgevoerd, waardoor ook alle wisselspelers nog minuten konden maken. In het restant van de tweede helft wist NQL nog een strafworp te maken. SIOS/Leonidas scoorde nog driemaal, waardoor er uiteindelijk een 7-28 eindstand op het scorebord stond.

De volgende wedstrijd van SIOS/Leonidas is op 16 december uit tegen Harich uit Balk. Harich is tot nu toe ongeslagen, dus het beloofd een spannende wedstrijd te worden.

SIOS/Leonidas verliest spannende wedstrijd van Harich

Na een week zonder competitie stond voor SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Harich uit Balk op het programma. Harich had voorafgaand aan de wedstrijd nog geen puntverlies geleden, dus SIOS/Leonidas wist dat het een spannende wedstrijd ging worden.

Het was Iris Schulting, met een schot van afstand, die het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. Harich maakte hierna snel de 1-1. De thuisploeg ging hierna door met scoren, waardoor het al snel 3-1 stond. Onne Minkema en wederom Iris Schulting wisten beide ploegen weer op gelijke hoogte te brengen.

Na de 3-3 brak een spannende fase aan. Harich maakte de 4-3, maar SIOS/Leonidas maakte al snel de 4-4 door een doorbraak actie van Kevin Hoen die daarbij Anton Prakken vrij speelde. De thuisploeg wist voor de rust nog viermaal te scoren, maar de dames van SIOS/Leonidas waren goed op schot. Doelpunten van Renate Koopmans, Marit Koopmans en Iris Schulting (2x) zorgden voor een 8-8 ruststand.

Het spelbeeld van het begin van de tweede helft was gelijk aan die van de eerste. Beide ploegen scoorden om en om, waardoor het naar een kwartier spelen 12-12 stond. SIOS/Leonidas kon met een strafworp de voorsprong pakken, maar de stip werd gemist. Harich maakte hier dankbaar gebruik van en maakte er twee op een rij. Met wederom een strafworp kon SIOS/Leonidas het verschil weer op één brengen, maar ook deze stip ging mis. Het was de thuisploeg die daar dankbaar gebruik van maakte en weer twee doelpunten op rij maakte, waardoor het 12-16 stond. Beide ploegen wisten in het restant van de wedstrijd nog eenmaal te scoren, waardoor de punten in Harich bleven. Het werd uiteindelijk 13-17. De volgende wedstrijd van SIOS/Leonidas is op 20 januari om 20:00 in de Steense tegen De Waterpoort.

Het tweede van SIOS/Leonidas heeft goede zaken gedaan voor de strijd bovenin de competitie. De ploeg van de gelegenheidscoach Sander Prakken won met overtuigende cijfers (6-21) van DOW/TFS/ Wêz Handich 5.