Beste Siossers,

De afgelopen 2 weken ben ik eens even na gaan denken. Ik schijf inmiddels mijn 8e verhaal. Er zijn nog 2 weekberichten te gaan. Dan ga je even denken aan die rare gebroken werkweken. Pasen, Hemelvaart, Pinksteren…. Pinksteren???? Maar… Wie Pinksteren zegt, zegt…. Camping “De Kiekebelt” en wie dat kent, roept direct WIERDEN!!!! Ooohhhh Wierden… als je er aan terug denkt verlang je er weer naar om een weekend helemaal los te gaan. Maar aan de andere kant weet je ook hoe brak je weer thuis kwam. Je ging heel heen, maar garantie op heel terug was er niet. Wierden, voor die niet kenners, was een jaarlijks terugkerend festijn, waarbij het in eerste instantie ging om korfbal. Op 2e pinksterdag organiseerde Blauw/Zwart een jaarlijks landelijk toernooi. Van Groningen tot Maastricht, van Den Helder tot aan Middelburg… Overal kwamen clubs neer Wierden. Omdat de trip vaak langer was dan het toernooi, is er ooit besloten om op een weiland (dat klinkt als muziek in de oren) naast de bekende camping te gaan staan. Eerst eens een clubje of 5 en voor je het weet…. Massahysterie. Er waren meer clubs op het veld voor feest, dan dat ze kwamen voor korfbal. Het is heel goed dat de junioren altijd onder begeleiding gingen. Maar de gouden regel was altijd: “What happends in Wierden, Stays in Wierden”. Kortom er werd niet gekletst. Goh, wat een nachtelijk feesten hebben we daar gehad. Zelfs was er een jaar dat onze junioren A1 landskampioen is geworden. Zo brak als wat in de auto naar Hellevoetsluis… Een brakke rit van ruim 2 uur, maar met een doel… een missie… En die missie is gehaald. Man man wat een feest.
Allemaal legertenten en feestende clubs. Allemaal hetzelfde doel, plezier maken.
De volgende foto zal nog wel meer herinneringen oproepen. Want als de avond viel, dreef de kudde spelers af naar de camping zelf. DE DISCOTHEEK!! Boven leuk en gezellig, maar in de kelder ging het los.
Vroeger, ja toen gingen ze ook al naar Wierden. En ja toen werd de boel ook aardig op stelten gezet. Hoe leuk dat was? Lees maar mee in de “Wist u datjes” van toen. Wie weet herken je er nog een paar omdat je er bij was, of omdat je later precies hetzelfde hebt meegemaakt. Veel leesplezier!

En schroom niet om mij een mailtje te sturen. Ik hoor graag wat jullie vinden van het lezen van deze stukken. Deze Koe gaat met zijn tijd mee en heeft dus een e-mailadres: deoudekoe@mail.com

Al een tijdje zit ik op Twitter: @DeOudeKoe
Tot de volgende D.O.K. : deoudekoe@mail.com : @DeOudeKoe

 

8. Wierden