Zondag 11 oktober mocht SIOS/Jumbo Wolvega aantreden tegen Club Brothers 1. Om 14:30 uur werd de wedstrijd gestart op het sportpark in Wolvega. Voorafgaand aan het duel stond SIOS op de tweede plek, Club Brothers op de zesde plek. Het was dus zaak voor SIOS om de wedstrijd te winnen en twee punten te pakken. Vanuit huis keken er tientallen supporters mee via de livestream.

De aanvoerster van SIOS, Anique Steenbergen liet er geen gras over groeien: ze scoorde al snel de 1-0. Helaas weet de ploeg dit goede begin niet door te zetten. Club Brothers speelt hier goed op in door drie keer op rij te scoren, wat de stand op 1-3 brengt. SIOS weet terug te komen tot 3-4, waarna de ploeg stilvalt. Het duurt een kwartier tot SIOS eindelijk weer de korf weet te vinden. In de tussentijd weet Club Brothers wel door te scoren, waardoor SIOS tegen een achterstand van 3-7 aankijkt. Voor de rust wordt er nog maar één keer gescoord door SIOS, de ruststand was dan ook 4-7. Deze stand is onder het niveau van de ploeg, Club Brothers is veel feller dan SIOS. Er moest iets gebeuren in de tweede helft, anders kon de ploeg de punten wel vergeten. Daarnaast had nog geen enkele heer aan SIOS zijde de korf weten te vinden met rust. Aan de kant van Club Brothers hadden één dame en één heer alle doelpunten gemaakt. Zaak voor SIOS om deze speerpunten uit te schakelen.

Meteen na rust scoort Club Brothers de 4-8. Waarna Vincent Koopman wat terug doet, en een afstander scoort. Hierna vallen de doelpunten om en om, wanneer SIOS scoort heeft Club Brothers snel een antwoord. Tot de 7-11 lopen de doelpunten gelijk op. Hierna schakelt SIOS een versnelling hoger door vier keer op rij te scoren. Twee mooie goals zijn verdienste van Natasja Mink. Het initiatief ligt nu bij SIOS, zaak voor de ploeg om de winst nu binnen te slepen. Hier denkt Club Brothers anders over, ze scoren de 11-12. SIOS scoort hierna twee keer op rij, waardoor de stand op 13-12 komt. Club Brothers houdt het hoofd koel en scoort in de laatste minuten twee snelle goals. SIOS scoort nog eenmaal. Met nog één minuut op de klok krijgt SIOS een kans op de overwinning, maar deze gaat er helaas niet in. Hierdoor eindigt de wedstrijd in een gelijkspel met een eindstand van 14-14. Door deze ondermaatse prestatie van de ploeg staat SIOS nu onnodig op de derde plek met 8 punten. Trainer/coach Matthijs Roelfsema zei het volgende na de wedstrijd: “Na een matige eerste helft, waar Club Brothers gewoon scheper is, herstellen we ons in de tweede helft. Verdedigend maken we onnodige overtredingen waar Club Brothers uit kan scoren. Hierdoor lopen we niet weg en mogen we nog blij zijn met een gelijkspel.”

Sios 2 mocht voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste aantreden. De wedstrijd tegen Club Brothers 2 stond om 13:10 uur op het programma. Voor het tweede was het zaak om deze middag punten te pakken. Club Brothers stond onderaan met nul punten. De ploeg startte goed aan de wedstrijd en weet een voorsprong van 9-1 te maken. Voor rust scoort Jeroen Hofstra nog een mooie goal vanaf de zijlijn, hiermee zette hij de ruststand op 11-2. Door deze stand was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Club Brothers wist de tweede helft nog terug te komen, SIOS reageerde accuraat. De wedstrijd eindigde in een 19-11 overwinning.

Met nog twee veldwedstrijden voor de boeg gaan beide ploegen zich weer opmaken voor volgend weekend. Het eerste mag zaterdag 17 oktober afreizen naar Harich. Om 15:30 uur zal de wedstrijd tegen Harich 1 van start gaan. De dag hierop speelt SIOS 2 in Gorredijk tegen LDODK 5.