SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas heeft ook de tweede competitiewedstrijd gewonnen van De
Hoeve. In een wedstrijd die van het begin tot het einde spannend was, was het de
thuisploeg die uiteindelijk de punten thuis hield met een 14-12 overwinning.

Voorafgaand aan de wedstrijd ontving de scheidsrechter Jellema van de aanvoerster Brenda
Nijsingh een presentje vanwege de week van de scheidrechter. Al direct na de eerste aanval
wisselde trainer/coach Edward Jonkman drie spelers, zodat het tactisch beter stond. Dit had
echter niet het gewenste effect, wat met twee schoten van afstand pakte De Hoeve een 0-2
voorsprong. Ruben Elsinga verkleinde het gat weer tot één. Na een doelpunt van De Hoeve
scoorde SIOS/Leonidas driemaal op rij door doelpunten van wederom Ruben Elsinga en
tweemaal Kevin Hoen. Met een afstander bracht De Hoeve beide ploegen weer op gelijke
hoogte. Twee doelpunten van Renate Koopmans brachten de thuisploeg weer op
voorsprong, maar De Hoeve wist het gat weer te dichten. Voor de rust wist SIOS/Leonidas
nog tweemaal te scoren en De Hoeve eenmaal, waardoor de thuisploeg met een kleine
voorsprong de kleedkamers opzocht.

In de rust werd er ter gelegenheid van het 20 jarige bestaan van het G-korfbal bij SIOS een
bord onthuld. In 2004 is het G-korfbal bij SIOS gestart. Wegens het jubileum waren er zo
veel mogelijk (oud)kaderleden en (oud) spelers aanwezig om dit te vieren. Op het bord
stond de nieuwe naam Passend Korfbal. Het KNKV is overgestapt naar deze nieuwe naam,
omdat G-korfbal nog te vaak met gehandicapten korfbal werd geassocieerd, terwijl die
benaming niet dekkend is.

In de tweede helft wisselde Jonkman tweemaal. Anton Prakken wisselde met Onne Minkema.
Minkema kwam in het andere vak op de plaats van Jeroen Hofstra. Door een doelpunt van
Brenda Nijsingh kwam SIOS/Leonidas weer op twee doelpunten voorsprong. De thuisploeg
wist mede dankzij twee gemiste strafworpen de voorsprong niet verder uit te breiden. De
Hoeve maakte hier dankbaar gebruik van en pakten weer de voorsprong. Een doelpunt van
Marit Koopmans en Sharissa Huitema zorgden ervoor dat SIOS/Leonidas weer voor kwam.
Tot aan de 13-12 scoorden beide ploegen om en om. Bij deze stand miste De Hoeve een
strafworp. SIOS/Leonidas maakte hier dankbaar gebruik van. Na de 14-12 van Kevin Hoen
speelde het combinatieteam de wedstrijd zorgvuldig uit, waardoor de punten in Wolvega
bleven.

SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas 2 speelde een zeer goede wedstrijd tegen Mid-Fryslân 4. In
de eerste helft gingen bijna alle schoten raak. De tweede helft werd het gaspedaal iets
minder ingedrukt, waardoor het uiteindelijk 26-10 werd. Door deze overwinning heeft het
tweede het kampioenschap nog steeds in eigen hand. Wanneer het tweede aankomende
zaterdag wint, is het kampioen. Het tweede moet om 14:40 tegen TFS/DOW/Wêz Handich 5.

Voor het eerste staat aankomende woensdag de tweede bekerwedstrijd op het programma.
Het eerste moet om 20:00 thuis tegen DTL 2.