Afgelopen donderdag avond speelde in Zuidwolde, onder goede weer omstandigheden, de A1 tegen die van ZKC.
Vooraf dichte de trainers Jan en Jesse hun team goede kansen toe, aangezien ze zich in recente confrontaties al 2 x de sterkste toonde. Gezien de smalle basis, door blessures , werd er voor de zekerheid een beroep gedaan op S1 speelster Amber, die gelijk in de basis starten.
In het begin van de wedstrijd ging het zeker niet gemakkelijk, en liep de thuis club uit naar een ruime voorsprong van 6-2. Na een time out, wisselde het spel beeld duidelijk, en was de achterstand bij de rust omgezet in een voorsprong van 6-8. Deze mentale klap kwam de thuis club, na de rust niet meer te boven. Zo liep onze A1 steeds verder weg en kwam de ZKC er niet meer aan te pas, mede door het steeds betere spel van Sios, met als eindstand 10-20.
Jan Woudstra verklaarde na afloop:” dat hij in het begin de scherpte en focus miste, waardoor wij ZKC in het zadel hielpen en ze daardoor konden uitlopen”. In de time-out kon hij met enkele kleine aanwijzingen de wedstrijd doen kantelen, en was zeer tevreden hoe het team dat oppakten en invulden. Tegen welk team hij nu graag wilde spelen in de halve finale, waar alleen nog maar top teams in staan,” thuis tegen LDODK A1, daar spelen twee “oud” spelers van Sios A1( Esmee & Stefan ) in, zien we hen ook weer een keer spelen en treffen dan spelers waar ze verleden jaar nog kampioen mee werden”.