K.V.SIOS/Leonidas begint veldseizoen met moeizame overwinning

SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas is het veldseizoen begonnen met een overwinning op SDO uit Schoonoord. In een moeizame wedstrijd werd met 12-10 gewonnen.

Om kwart over drie klonk het eerste fluitsignaal op een zeer zonnig en winderig sportpark Spokedam. De wind had in het begin weinig invloed op het spel van beide ploegen. Binnen een aantal minuten stond het al 3-3. Voor SIOS/Leonidas waren Sharissa Huitema, Onne Minkema en Brenda Nijsingh de doelpuntenmakers. Na de 3-3 kwamen beide ploegen verdedigend beter in het spel. SDO maakte na een lange tijd via een strafworp de 3-4. In het aanvalsvak van SIOS/Leonidas verliep het spel erg moeizaam. Het vizier stond niet scherp genoeg en er werd niet goed genoeg omgegaan met de winderige omstandigheden. Uiteindelijk maakte Bas Oostra uit een prachtige combinatie met Onne Minkema de 4-4. Vlak hierna schoot Sharissa Huitema de thuisploeg op een 5-4 voorsprong. Voor de rust maakte SDO nog twee doelpunten, waardoor de ploegen gingen rusten bij een 5-6 stand.

In de rust benadrukt trainer/coach Edward Jonkman dat er meer moest worden geïnvesteerd in het goed op elkaar aansluiten en het zorgvuldig omgaan met de omstandigheden. Het eerste doelpunt van de tweede helft was van de thuisploeg. De ingewisselde Vera ten Hoeve schoot van afstand raak. Kevin Hoen zette met een schot SIOS/Leonidas weer op voorsprong. SDO maakte met een afstander de stand weer gelijk (7-7). Jonkman wisselde Jeroen Hofstra in de aanval voor Bas Oostra om wat meer reboundkracht in te brengen. Hofstra schoot echter met één van zijn eerste balcontacten knap van afstand raak. Onne Minkema schoot ook van afstand raak, waardoor de thuisploeg een gaatje te pakken had. SDO maakte een strafworp, waardoor het verschil weer één was (9-8).

SIOS/Leonidas maakte hierna vier doelpunten op een rij. Bij een 12-9 stand en nog drie minuten te gaan nam Jonkman een time-out om aan te geven hoe de wedstrijd moest worden uitgespeeld. In het restant van de wedstrijd wist SIOS/Leonidas niet meer te scoren. SDO scoorde nog eenmaal. Uiteindelijk bleven de punten door de 12-10 overwinning in Noordwolde.

SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas beleefde een goede middag. Er werd met 16-4 gewonnen van Blauw-Zwart 2.