Workshop Reuvekamp
maandag 16 oktober gingen 11 personen meedoen aan de workshop bij Reuvekamp. Om 20.00 uur stond voor ons allen een kopje thee/koffie klaar met lekkernij. Daarna was het toch echt tijd om aan de slag te gaan. Allereerst gingen we naar het hooi om onze eigen hooi te snijden voor de krans. Dit diende als basis voor de herfstkrans. Nadat ieder een hooikrans klaar had mocht je de eigen krans op gaan maken. Dit was voor de een wat makkelijker dan de ander. Rond 22.00 uur zijn krans op de steigerhouten broodplank opgemaakt en konden we nog even na zitten onder het genot van een drankje en borrelhapjes. Het was een zeer geslaagde avond met positieve reacties. Voor herhaling vatbaar in het voorjaar.

Playbackshow
Ook vrijdagavond 20 oktober stond er weer een nieuwe activiteit van de AC op het programma, de Playbackshow. De avond kende 7 acts, een leuk aantal voor een eerste keer. Mirte en Yara spelend in de D2 mochten het spits afbijten met Dua Lipa. Een knap optreden van deze dames. Daarna was het de beurt aan SIOS 3. Het was even afwachten waar mee SIOS 3 zou optreden. Op het laatste moment werd er nog geswitcht van Dolly Dots naar Mannekoor Karrespoor. Een nummer wat gelijk voor wat sfeer zorgde in de zaal. Er werd volop meegeklapt en gezongen. Lianne en Kirsten uit SIOS B2 gingen door waar het derde meegeeindigd was ook zij hielden de sfeer er in met het Vliegerlied. Voor het tijd was voor de pauze mocht SIOS A1 nog betreden. Zij hadden ook vrijdags de keuze van het nummer nog gewijzigd. Zij kwamen de planken op met “kom pak je lasso maar”. SIOS A1 had flink uitgepakt, de onesies waren uit de kledingkast gekomen. Wederom een leuke act. In de pauze was er tijd voor een hapje en een drankje. Vervolgens was het weer tijd om verder te gaan. Na de pauze mochten Nick, Rowan en Ron aantreden. Zij hadden gekozen voor een nummer van Normaal-Oerend Hard. Ook de mensen thuis konden ondertussen meegenieten van de optredens. Bij elk nummer ging de ActiviteitenCommissie even live op facebook. En het nummer van Normaal was ook Jelco niet onopgemerkt gebleven?  Nog 2 nummers te gaan voor we over zouden gaan op de prijsuitreiking. Het bestuur van SIOS mocht eindelijk optreden. Zij waren de eerste die zich hadden opgegeven, een lange voorbereiding had kunnen volgen. Achter de coulissen kwam ABBA aanzetten.
Als allerlaatst was het tijd voor de dames Celina, Nanda, Danae, Joyce, Tamara en Emma. Wat hadden deze “oude” dames in petto? Het werd een geweldige act van I’m sexy and I kno wit. Na dit optreden werden er briefjes aan een ieder die aanwezig was uitgedeeld en kon een ieder zijn stem uitbrengen op zijn favoriete nummer, er mocht natuurlijk niet op jezelf gestemd worden. Wie zou het worden……………….?

And the winner is…….. MIRTE EN YARA! Gefeliciteerd, goed gedaan. De dames mogen een jaar lang de wisselbeker PLAYBACKSHOW KV SIOS in het bezit houden en verder kregen ze nog een heerlijke SIOS taart.

De AC kijkt terug op een geslaagde en gezellige avond. Volgend jaar komen we zeker weer terug met de playbackshow. En we hopen dan op nog meer deelnemers en publiek. Dat gaat zeker weten lukken.

Bewaren