Stellingwervers maken in eerste helft 21 doelpunten

Na een goede wedstrijd tegen HHV op zaterdagavond stond er nu een traditionele zondagmiddagwedstrijd op het programma. Oude bekende WSS uit Oude Pekela was vorig seizoen gepromoveerd en probeert onder leiding van de in de Stellingwerven woonachten Henk Berkenbosch in de tweede klasse te blijven.

Gedurende de eerste tien minuten van de wedstrijd verliepen de scores om en om. Na de openingsscore van WSS was het Rowan Hofstra die beide ploegen op gelijke hoogte bracht. De eerste treffer van Roy Kraan was vlot daarna ook een feit waarna WSS vlot gelijke maakte. Pas na tien minuten spelen wist SIOS / Jumbo Wolvega haar eerste voorsprong van de wedstrijd te noteren. Marit Koopman maakte eerst gelijk, 4-4, waarna Rowan Hofstra het goede voorbeeld aan de stellingwervers gaf. Met twee treffers op rij zorgde hij voor een 6-4 stand. WSS bleef op het vinkentouw zitten en wist enkele malen weer langszij te komen, totdat SIOS / Jumbo Wolvega van de 14de minuut in de eerste helft de gashendel helemaal open zette. Waar men hiervoor meerdere schotpogingen nodig was om tot scoren te komen, viel nu alles op zijn plaats.

En op het moment dat de kruitdampen waren opgetrokken stond er plots een 21-14 pauzestand op het scorebord. Opvallend aan deze enorm scherpe periode was dat WSS zich het niet kon permitteren om één tegenstander uit te schakelen. SIOS / Jumbo Wolvega scoorde over alle spelers en was enorm scherp en gedreven in haar spel. Vlak na het rustsignaal van scheidsrechter Nijland klonk er dan ook al een applaus vanaf de tribune voor een mooie eerste helft.

Coaches Rob Verra en Jan Woudstra gaven wel duidelijk aan dat men door moest zetten. Ondanks de 21 doelpunten had men het gevoel dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Het was belangrijk om de tweede helft scherp te beginnen en door te gaan met de scherpte als in de eerste helft. Toch had men moeite om het zelfde niveau in de tweede helft ten tonele te brengen. Het was Marit Koopman die pas na vier minuten de eerste treffer van de tweede helft liet noteren. Wederom vielen de doelpunten gedurende de eerste tien minuten om en om. Op de stand van 24-17 lukte het beide ploegen maar liefst 8 minuten niet om de korf te vinden. Hierdoor was coach Verra genoodzaakt om de eerste wisselspelers warm te laten lopen. Gelukkig herpakt de basis-acht zich wist Celina Elsinga met een mooie inloper de ban te doorbreken. Patrick Moleman en Lauran van Veen volgden haar voorbeeld alvorens WSS weer tot scoren kon komen. De slotfase was ook duidelijk voor de Wolvegaasters daar de laatste vier doelpunten voor SIOS / Jumbo Wolvega waren. De scheidsrechter floot op de stand van 33-20 voor het laatst.

Trainer/coach Rob Verra was dan ook zeer content met deze wedstrijd. “In de voorbespreking heb ik tegen de ploeg gezegd dat ik het hen zo gun om weer te gaan winnen. Men traint hard, blijft zorgen voor een goede sfeer in de selectie en zet de laatste periode hele goede wedstrijden neer. Ik ben dan ook heel blij voor hen dat het gelukt is om zo’n wedstrijd neer te zette, dit noemen ze dan ook wel klantenbinding” aldus de trainer met een lach op zijn gezicht. Uitblinkers wilde hij niet noemen daarvoor was de teamprestatie te groot. “Als ik nu iemand boven de rest ga zetten dan doe ik hen tekort. Het was vandaag een hele duidelijke teamprestatie en daar gaat het ook om. Verbeterpunten blijven er ook zeker, daar gaan we aankomende week aan werken om weer voluit te kunnen gaan tegen Kinea.”

Volgende week treft de selectie Kinea. Op zondagmiddag kruizen de selecties de degens in de Hoekstrahal in Heerenveen.