De meeste recente berichtgeving van het KNKV laat het volgende zien:

De additionele maatregelen, die het kabinet 23 maart aangekondigd heeft in de strijd tegen het coronavirus, hebben de volgende gevolgen voor onze korfbalcompetitie en -evenementen:
Oproep: sluit deuren tot 1 juni
Het KNKV roept alle korfbalverenigingen op om de deuren gesloten te houden tot 1 juni en last zelf tot die tijd alle KNKV-bijeenkomsten en bezoeken aan verenigingen af.
Afgelasting (tweede helft) veldcompetitie
Alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie worden dit seizoen afgelast, evenals alle toernooien en evenementen, behorend bij de veldcompetitie. Over de afwikkeling van de veldcompetitie – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling – besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april, dezelfde einddatum die eerder aangekondigd is voor wat betreft de afwikkeling van de zaalcompetitie.
Natuurlijk zijn we als bestuur ook heel benieuwd wat de uitkomsten zijn van het te nemen besluit, maar we hebben simpelweg geen stem in en dus moeten wij ook wachten tot 6 april.

De beslissing over zaalcompetitie van SIOS 1, 2, 3, A1 en de B1, zijnde wedstrijdkorfbal, wordt dus bekend gemaakt op 6 april. Op die dag horen we ook de besluitvorming rondom de afwikkeling van de veldcompetitie.

Waar we wel invloed op kunnen uitoefenen zijn onze eigen activiteiten.

• Op het veld zijn tot 1 juni geen trainingen of andere activiteiten, want ook
SIOS houdt de deuren gesloten.

• De paasactiviteit van de AC op 13 april kan dus helaas niet doorgaan.

• De kampioenschappen die (bijna) zijn behaald in de zaalcompetitie zullen worden gevierd tijdens de eerste thuiswedstrijd van het desbetreffende team in het najaar van 2020.

• Alle festiviteiten rondom het 75-jarig jubileum wordt uitgesteld naar 2021. De keuze om het een jaar uit te stellen is enerzijds voortgevloeid uit de gedachte dat we op dit moment niet kunnen inschatten wat de situatie rondom de Corona pandemie is op 1 juni of zelfs na de zomerstop en anderzijds dat het najaar waarschijnlijk ‘volgepropt’ wordt met diverse evenementen die ingehaald worden, maar ook de bestaande evenementen zoals het Lindefestival en de After Summer Party respecteren wij.
De nieuwe data voor het jubileum zijn: 10, 11 en 12 juni 2021.

Nu de competitie voortijdig is afgelopen willen we middels alle spelende leden er op wijzen dat eventuele afmeldingen voor het nieuwe seizoen dienen te gebeuren vóór 1 mei aanstaande. Op die manier kan de technische commissie een goede inschatting maken voor de hoeveelheid teams wat we volgende seizoen willen inschrijven. Afmeldingen dienen schriftelijk te gebeuren, mailadres: secretaris@sios.nl.

Indien het vanaf 1 juni weer toegestaan is om activiteiten te organiseren dan kijkt het bestuur per item naar de mogelijkheden.

Wij zullen ten alle tijden de richtlijnen van het RIVM in acht nemen en daarmee weloverwogen besluiten nemen voor alle leden, ouders van leden en vrijwilligers binnen onze vereniging.

Bestuur Kv SIOS