Corona update 26-01-2022

Eindelijk weer een Corona update met positief nieuws op sport gebied. Terwijl het aantal besmettingen door het dak gaat worden de regels versoepeld in Nederland. En nu ook voor de korfbalsport. De competitie gaat weer verder komend weekend voor alle breedtekorfbal en vanaf volgend weekend ook voor het wedstrijdkorfbal

Competitie Breedtekorfbal:
Het programma zoals deze is gepland voor de zaal periode zal verder gaan vanaf zaterdag 29 januari. Dat betekend dat er geen wedstrijden worden ingehaald die niet zijn gespeeld gedurende de weken dat de binnensport niet toegestaan was.
Dit is van toepassing voor SIOS 4, SIOS A2, SIOS B1, SIOS B2, SIOS C1, SIOS C2, SIOS D1, SIOS D2, SIOS E1, SIOS E2 en SIOS F1.

Competitie Wedstrijdkorfbal:
De competitie voor SIOS 1, SIOS 2, SIOS 3 en SIOS A1 wordt opnieuw ingedeeld in kleinere poules van vier teams. Die zullen dan in zes wedstrijden bepalen wie nummer 1 tot en met 4 wordt. Van daaruit worden beslissingswedstrijden gespeeld om een kampioenschap of degradatie te bepalen. Het programma wordt op dit moment samengesteld door het KNKV en zal spoedig worden gepubliceerd. Houd je KNKV app in de gaten, want die geeft een melding wanneer de wedstrijden worden ingelast. Start van deze competitie is het weekend van 5/6 februari.

Wedstrijden in De Steense:
Sporters voor de binnensport van 18 jaar ouder tonen een coronatoegangsbewijs voor toegang.
Een uitzondering op deze regel, die het NOC-NSF heeft gesteld, is dat mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, bijvoorbeeld trainers, coaches en scheidsrechters, geen QR code hoeven te tonen, omdat deze categorie in staat is om 1,5 meter afstand te kunnen houden tot de overige aanwezigen. In de sportcafé is dat natuurlijk niet van toepassing, want daar worden functies niet gescheiden.

Het publiek is weer welkom in de sporthal op de tribunes, maar wel onder voorwaarden. Een ieder die een wedstrijd wil bezoeken moet in het bezit zijn van een Corona ToegangsBewijs (CTB) en in het sportcomplex dient een mondkapje gedragen te worden wanneer je je beweegt in het gebouw. Zodra je plaats neemt in de sporthal of in de kantine mag het mondkapje afgedaan worden.
Op de tribunes dient met anderhalf meter afstand te houden, tenzij je uit één huishouden komt.

Spelers/speelsters vanaf 13 jaar dragen overal een mondkapje, ook in de kleedkamers. Alleen tijdens het sporten mag het mondkapje af.

Tijdig afmelden!
Meld verhinderingen door quarantaineplicht of positieve test zo snel mogelijk af. Overleg met je trainer/coach bij twijfel of je wel of niet moet komen. Het verplaatsen van wedstrijden in de zaalcompetitie is en blijft een lastig fenomeen door beperkte ruimte in de sporthallen.

Haldiensten:
De haldienst voor het weekend van 29/30 januari is gepubliceerd in de appgroepen via je trainer/coach en zodra het programma van het wedstrijdkorfbal ook ingepland is zal het schema worden gemaakt voor de rest van de competitie.

Sportcafe De Steense
De kantine van de Steense is open tot 22.00 uur, Feit is wel dat in de kantine een zitplaats verplicht is.
– Ook voor toegang aan het terras is het coronatoegangsbewijs vereist.
– U moet een coronatoegangsbewijs laten zien als u 13 jaar of ouder bent en het sportcafé wil bezoeken. Neem bij het bezoek aan het sportcafé het coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs met u mee.

Livestream
Nu er weer publiek is toegestaan bij de wedstrijden wordt er niet standaard een live stream verzorgd.

Activiteiten in ’t Korfien
Sinds 25 september is het verplicht om een QR code te bezitten indien je wil plaats nemen in de kantine.
Daar is nu bij gekomen dat een zitplaats verplicht is. Het duurt nog twee maanden voordat we weer richting de veldcompetitie gaan, maar voor andere activiteiten kunnen we de kantine dus wel gebruiken.
De eindtijd van de activiteit is wel om 22.00 uur.

De huidige Corona regels zijn vastgelegd voor de periode van zes weken en over drie weken is er weer een zogeheten ‘weegmoment’ bij de overheid.

FAQ Corona
Op de site van het KNKV is een pagina met de meest gestelde vragen over Corona en de korfbalsport. www.knkv.nl/faqcorona.

Bestuur & Technische Commissie Kv SIOS