Corona update                                                                                  4-8-2020

Hierbij vanuit het bestuur voor de aanvang van het nieuwe korfbalseizoen weer even aandacht voor de geldende regels omtrent Corona.

Op 1 juli ging de huidige noodverordening van kracht heeft de regering besloten om een versoepeling aan te brengen tijdens het sporten voor de leeftijdscategorie 18 jaar en ouder. Voor onze korfbalsport zijn dat dus de Senioren.
Onderstaande berichtgeving van het is vanaf de bij aanvang van de trainingen van toepassing:

Spelregels voor sport in het kort

  • Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensport accommodaties, waaronder sportscholen mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport. 
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.
  • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan. 
  • Daarnaast dient u ook hygiënemaatregelen te treffen een maatregelen om te zorgen dat mensen 1,5 meter afstand houden.

Wedstrijden, toernooien en evenementen

Per 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn.

Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. In beginsel mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn. En binnen maximaal 100 personen.

Daarnaast dienen de hygiëneregels van het RIVM gevolgd te worden.

Kantine KV SIOS

De kantine zal worden geopend zodra alle ploegen weer zijn gaan trainen.

Oranje reisadvies op vakantie? Richtlijn KV SIOS

Ook bij KV SIOS hebben we te maken met leden die op vakantie zijn of zijn geweest in een gebied waar een oranje of rood reisadvies geldt. Naar onze leden willen we daarom ook duidelijk zijn en hanteren wij het volgende beleid:

Wij volgen het advies van de overheid die voorschrijft dat je 14 dagen in (thuis)quarantaine dient te gaan. Als je terugkomst van je vakantie uit een gebied waar een oranje of rood reisadvies geldt dan kom je twee weken niet op het sportpark, tenzij uit een test gebleken is dat je geen Corona hebt.  Naast het niet kunnen trainen of wedstrijden spelen geldt dit ook voor de normale aanwezigheid! Uiteraard is dit confronterend, maar om het besmettingsgevaar van onze leden tot een minimum te beperken, de enige juiste regel.

Verder adviseren wij vooral de richtlijnen te volgen die vanuit de overheid worden voorgeschreven en doen wij een beroep op ieder zijn gezonde verstand om zich hier aan te houden.

Bestuur & Technische Commissie Kv SIOS