Beste Siossers,
Wellicht hebben sommige mensen mij al even gemist, nu het weekbericht alweer enige weken in de lucht is. Geen paniek, ik ben er nog…
Na een heerlijke zomervakantie had de boerderij even mijn aandacht nodig. Niks ernstigs, maar als D.O.K. heb je nu eenmaal verplichtingen welke soms even voorrang krijgen. Maar wat was het warm… Nu we dit lezen raast de wind alweer door ons dorpje en is het droogteprobleem opgelost. Tenminste op mijn land wel… Nu kom ik weer thuis met drassige poten. Ik ben onlangs even de hooizolder op geklommen, voor een koe een hels karwei! Maar wat ik daar vond, zal de komende tijd terug te lezen zijn in de D.O.K.’s. Heel veel krantenberichten van prestaties van onze vereniging. Van welpen tot ons vlaggenschip. Stiekem heb ik al heel erg gelachen om de foto’s van toen. Wat zag je er grappig uit! Ja jij ja! Maar dat komt nog wel.
Ook zal ik heus nog wel eens terugkijken naar het jubileumboek. Waar nog wel wat leuke verhalen in staan. Maar bij het lezen van de oude kranten kwam ik een artikel tegen wat mij van mijn hoeven deed glijden. We schrijven april 1986. Locatie: Sportpark Lindenoord. Op deze dag werd een competitiewedstrijd van junioren A2 gestaakt. Reden? Een heuse aanslag!!! Wellicht herinneren mensen dit nog, maar voor veel digitale volgers zal dit toch wel even een gek bericht zijn. Er is namelijk GESCHOTEN zijdens deze wedstrijd. Nee!! Niet met een bal op een korf, maar met een luchtbuks en een kogel. Daarbij is een 16-jarige speelster van Harkema gewond geraakt. Nou mijn bek viel open bij het lezen van dit bericht. Ik neem u mee terug naar het jaar 1986, 25 april. Leest u mee en oordeel zelf. En schroom niet om mij een mailtje te sturen. Ik hoor graag wat jullie vinden van het lezen van deze stukken.

Deze Koe gaat met zijn tijd mee en heeft dus een e-mailadres: deoudekoe@mail.com
Al een tijdje zit ik op Twitter: @DeOudeKoe

De Aanslag 2