Beste Siossers,

Aanslagen met kogeltjes… Daar hintte ik naar toen en een luchtbuks op mijn accounts verscheen. Nu ben ik misschien een Oude Koe, maar ik ga wel met mijn tijd mee. Iemand heeft mij geholpen met het opzetten van een Instagram account. Velen van jullie zijn hiervoor uitgenodigd en anderen hebben zich spontaan aangemeld. Welkom allemaal!! Ook wil ik hier uitspreken dat ik het zeer waardeer om reacties van jullie te lezen. Of dat nou per email of Social media is. Leuk! En de reacties zijn positief. Dit houdt mij natuurlijk actief en daardoor weet ik dat ik niet tegen lucht aan het spreken ben. Dat doe ik al genoeg als ik eens eenzaam in de wei aan het staren ben naar de horizon. Blijf dit doen!!

Deze week, een scheidsrechter en zijn streken. Jazeker!! Een scheidsrechter kan ook streken hebben. Afgelopen weekend keek ik naar de samenvattingen van de Eredivisie van afgelopen weekend. 39x geel en 4x rood!! Dat was vroeger wel anders. Toen voetballen zonder scheenbeschermers nog kon, toen je iemand nog uitschold voor vlegel. (P.s. Schelden mag niet!)

Bij Korfbal kun je ook gele en rode kaarten krijgen. Gelukkig komen rode kaarten niet heel vaak voor, Maar gele kaarten zeker wel. Meest voorkomende gele kaart reden is: Commentaar op de scheidsrechter. Van de zijlijn, in het veld, overal weten ze de eenzame man/vrouw in het “zwart” te vinden. Lekker makkelijk! Het loopt niet? Schuld van de scheids! En hij/zij is in zijn/haar eentje! Waar pestgedrag! Maar ook scheidsrechters kunnen pesten. Dat heeft Kees Kuiper ooit bewezen. Want als zelfs de krant aandacht besteed aan een gele kaart, dan is er iets aan de hand!

Scheidsrechter: Kees Kuiper
Slachtoffer: Henk Woudstra

Tuurlijk, Henk mag geen stoute dingen zeggen, maar als dat gebeurd en de scheidsrechter vraag aan Henk om dit nogmaals te herhalen (want nu heeft hij getuigen opgetrommeld), das ook niet aardig. Wel sportief dat Henk dan het gewoon nog een keer zegt! Dan heb je ballen! Ik vond het een artikel welke een lach op mijn gezicht toverde.

En schroom niet om mij een mailtje te sturen. Ik hoor graag wat jullie vinden van het lezen van deze stukken. Deze Koe gaat met zijn tijd mee en heeft dus een e-mailadres: deoudekoe@mail.com
Al een tijdje zit ik op Twitter: @DeOudeKoe
Instagram: deoudekoe

De Gele Kaart[1634]