Beste Siossers,

Het was een rommelige week afgelopen week. Niet zozeer dat er veel gebeurde, maar wat er gebeurde gaf een rommel. Sinterklaas heeft ook een bezoek gebracht aan onze stal! Oom Hendrik werd verrast met een nieuw pakket rode zakdoeken en Tante Nel kreeg o.a. een nieuwe liksteen, welke eigenlijk voor ons allemaal is bedoeld, zo bleek uit het gedicht. Al onze kinderen werden verrast met allemaal snoepgoed en speelgoed. Maar nu zijn de Sint en zijn pieten weer vertrokken naar het zonnige Spanje. En maken we de stal schoon en klaar voor de kerst.

Kerst, kerst binnen onze vereniging is een begrip. Al jaren! Ik weet nog goed dat ik als kalfje mij mocht melden bij de Kerstman van SIOS. De Kerstman, Anne Mulder, was een vrolijke man en een begrip voor iedereen. Na een lange voorbereiding maakte de Kerstman altijd de mensen aan het lachen. Met name terugkijkend naar het afgelopen jaar, kwamen veel Siossers aan de beurt om zich bij hem te melden. Met ludieke verhalen en eveneens ludieke cadeaus werd een gebeurtenis van dat jaar aangehaald en kreeg men een passende herinnering mee van de kerstman.

De Kerstman werd dus ook gevreesd. Want eigenlijk wist je dat je flink in de zeik werd genomen als je naam werd omgeroepen. Maar dat maakte hem juist zo leuk en daardoor waren de kerstfeesten een groot succes. Sinds het overlijden van Anne is een soort gelijk kerstfeest moeilijk te evenaren. Tuurlijk was er nog een Marten van der Tuin en René Greveling om als magisch duo de lachers weer op de hand te krijgen. En ook dit was een groot succes. Maar de Kerstman… Onze Anne, nee, daar was eer maar 1 van.

Met veel plezier en nog steeds een lach op mijn gezicht denk ik wel eens terug aan die mooie tijden.

En ik ben blij om dit verhaal met jullie te kunnen delen. Anne heeft ook een grote stempel gedrukt op de geschiedenis van onze vereniging.

Ik neem jullie mee naar het verhaal van De Kerstman! Met mooie en droevige momenten. Iets wat we nooit mogen vergeten. Anne… Die we nooit mogen vergeten.

Veel leesplezier!
En schroom niet om mij een mailtje te sturen. Ik hoor graag wat jullie vinden van het lezen van deze stukken.

De Kerstman