Beste Siossers,

Pffff, wat weer een raar weekend in de sportwereld. Zo keken wij gisteren met z’n allen naar de GP van Brazilië. Wat een spektakel was dat en liefhebbers hebben weer 2 weken voer om over na te praten. Maar de conclusie van deze race en wat ons het allermeeste bezig hield was toch wel de actie van Esteban Ocon. De beste reactie op deze actie lazen wij later online. “O con je de tijd maar terugdraaien…”. De middag was nog erger. Onze boer had speciaal voor de Derby van het Noorden voor een TV in de stal gezorgd. En zo konden wij zien hoe FC Groningen SC Heerenveen alle hoeken van het veld liet zien. Knap van de “Grunningers” zou je zeggen. Klopt! Maar poeh poeh wat werd het ze makkelijk gemaakt door het knullige voetbal van de Friezen. Ook maar snel vergeten!

Over Friezen gesproken, das nog wel een dingetje bij onze club. Want immers zijn wij Stellingwervers. Friezen? Dat is dat volk wat “boven de Tjonger” woont. Natuurlijk is onze club wel zo gastvrij om de Friezen te laten korfballen bij ons in het dorp. Ergens is dat ook wel leuk. Zo kun je elkaar de gek nog eens aansteken en voor een verlies of slecht spel kun je altijd iemand de schuld geven. Is dit nieuw? Nee! Dit gebeurde al in de 80’er jaren. Onze vereniging had in die tijd een team in de wei van Popke Popma. In onze club beter bekend als Foeke Skutter?! Foeke deelt een prachtig stukje wat de strijd weerspiegeld tussen de Friezen en de Stellingwervers. Ging dit er hard aan toe? JA! Lees zelf maar, bewust goals tegen, blessures erger maken. Alles werd gedaan om een Fries weddenschappen te laten verliezen en zo te bewijzen dat Stellingwervers slimmer zijn dan Friezen. Maar ook is te lezen hoe hecht dit team was.

Een leuk stukje om te lezen wat eens niet gaat over een club, het bestuur of prestaties van ons eerste team. Dit verhaaltje heb ik gisteren voorgelezen in onze stal voor het slapen gaan. Na alle malaise van afgelopen weekend, konden wij toch met een lach op onze koppen in slaap vallen.

Ik neem jullie mee naar “de andere kant van de…”

Heel veel leesplezier en tot volgende week!

En schroom niet om mij een mailtje te sturen. Ik hoor graag wat jullie vinden van het lezen van deze stukken. Deze Koe gaat met zijn tijd mee en heeft dus een e-mailadres: : deoudekoe@mail.com

Van De Verkeerde Kant Van De….