Beste Siossers,

Na het mooie verhaal van Henk en Marijke, waar een heleboel van jullie toch wel wat van wisten, ben ik benieuwd of jullie weten of er nog meer internationals bij SIOS hebben gespeeld. Het antwoord is ja, maar weten jullie ook wie? Speler/speelsters die in Oranje speelden toen ze al bij ons cluppie speelden, maar ook heeft SIOS (na hun Oranje avontuur) spelers/speelsters naar SIOS (terug) gehaald.
Zo stonden in 1959 de eerste Siossers bij het Friese team: Metsje de Vries, Klaas d Nekker en Theo Lukkes.
Nu had e heeft SIOS wel vaker spelers/speelsters die het weten te schoppen naar het Friese team, maar niet veel van onze vereniging kunnen “ opscheppen” aan de bar, dat zij het shirt van de brullende leeuw hebben gedragen. Momenteel kennen velen de namen als: Suzanne Struik, Maaike Steenbergen, Nadhie den Dunnen, Marjolein Kroon, Celeste Split, Jet Hendriks en Ester Cordus. Of Laurens Leeuwenhoek, Richard Kunst, Olav van Wijngaarden, Erwin Zwart, Mick Snel, Nick Pikaar of Harjan Visscher. De ene naam misschien bekender dan de andere, maar iedereen die de top van korfbal een beetje volgt, kent ze allemaal.
Nu ben ik wel een oude koe, maar ben ik benieuwd wie van jullie ook namen weet welke spelers/speelsters uit onze club deze ervaring hebben mogen beleven. Ok we weten inmiddels Henk Woudstra en Marijke Ensing. Tenminste als jullie de vorige koe hebben gelezen. Of natuurlijk de geschiedenis goed kennen. Maar gaan er koebelletjes rinkelen bij de namen: Martha Bruinenberg, Gerrit Meijer, Ina Kraster, Joke Sikkema, Cobi Wapstra, Henk Boes of Johan Diever Niet allemaal officieel oranje spelers, maar wel spelers die het bijna zover hebben geschopt of keihard hebben gehaald. Loop met me mee terug naar 25 januari 1970. De dag dat de eerste Siosser in het Oranje shirt gekleed mocht gaan. Veel leesplezier! En schroom niet om mij een mailtje te sturen. Ik hoor graag wat jullie vinden van het lezen van deze stukken. Deze Koe gaat met zijn tijd mee en heeft dus een e-mailadres: deoudekoe@mail.com
Al een tijdje zit ik op Twitter: @DeOudeKoe Tot de volgende D.O.K. : deoudekoe@mail.com : @DeOudeKoe

Klik hieronder voor deel 6 van De Oude Koe.

6

5

4

Ook deel 4 en 5 zijn hier te vinden.