Neutrale toeschouwer wordt beloond voor haar komst

Na het debacle tegen OKO was het zaak voor het vlaggenschip van KV SIOS om orde op zaken te stellen. Kinea uit De Knipe kwam op bezoek in d’Oolde Steense. De gasten bezetten de 7de positie in de 2de klas terwijl SIOS lijstaanvoerder is. Gedurende de eerste helft wist geen der beider ploegen het verschil te maken. Vlak voor het rustsignaal wisten de Stellingwervers een voorsprong te realiseren, waardoor beide ploegen met een 12-10 stand de kleedkamers opzochten.
Het eerste deel na rust was duidelijk voor de thuisploeg. Men liep uit naar een 4 punts voorsprong en wist deze gedurende een groot deel van de tweede helft vast te houden. Kinea gaf niet op en wijzigde haar strategie in de laatste minuten van de wedstrijd, waardoor de goed gevulde sporthal een zinderende slotfase kreeg voor geschoteld. SIOS bleek uiteindelijk hierin de gelukkigste en hield beide punten met een 23-22 overwinning in Wolvega

Voordat de heer Snip kon fluiten voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stil in acht genomen ten aanzien van het overlijden van Hans de Jong. De Jong was naast vrijwilliger binnen de club ook vader van ras-siossers Johan en Bert. In een muisstille sporthal d’Oolde Steense werd Hans de Jong op een waardige manier herdacht.

Tijdens de veldcompetitie hadden SIOS en Kinea de degens ook al gekruist. Destijds was de wedstrijd een makkelijke prooi voor de Stellingwervers. Hedenmiddag was het spelbeeld compleet anders. Kinea kon wederom haar sterkste opstelling gebruiken, terwijl SIOS enkele spelbepalende spelers moest missen. De Wolvegaasters lieten wel de eerste treffer van de middag noteren, Mike Hegie werd foutief afgestopt tijdens een inloper en wist de door Dhr. Snip toegekende strafworp keurig af te ronden. Kinea wist vrij snel daarna ook haar eerste treffer te laten noteren door van afstand te scoren. In de fase hier opvolgend hieleden beide ploegen elkaar in evenwicht. Zowel de Knipsters als de Stellingwervers konden geen ruime voorsprong opbouwen. Een maximaal verschil van 2 doelpunten was voor beide teams het maximale verschil. Na kleine 15 minuten te spelen wisten Karin Verra en Henri Nijsingh een strafworp te versieren welke wederom koelbloedig benut werd door Mike Hegie. Hiermee kwam de stand op 5-4. Ron Bakker was hierna even de grip op zijn tegenstander kwijt welke hier wel degelijk raad mee wist en beide ploegen op gelijke hoogte bracht.
Kinea nam het initiatief over en scoorde vrij snel de 5-6. Vincent Koopman nam de bal uit en plaatste hem daarna richting de ogenschijnlijk vrijstaande Ron Bakker. Zijn directe tegenstander probeerde op het allerlaatste moment de bal te onderscheppen welke hem lukte maar ook daadwerkelijk hiermee Bakker blesseerde. De bal werd gespeeld naar de aanval van Kinea, een zuiver schot van afstand leverde hen een 5-7 voorsprong op. Bakker was hierna dermate geblesseerd dat hij het veld moest verlaten voor Rowan Hofstra. Later bleek dat hij zijn pink uit de kom had en deze in het ziekenhuis weer rechtgezet diende te worden.
Hofstra onderschepte de eerste de beste bal van Kinea en verplaatste hem naar de aanval van SIOS.
Nijsingh wist wel raad met dit buiten kansje en zorgde voor de aansluitende treffer. 6-7. SIOS nam daarna een voorsprong op 7-9 maar liet Kinea weer terugkomen tot 9-9. Kinea vocht zich terug en kwam met 9-10 voor, hiermee had Kinea haar laatste kruit verschoten voor de pauze. SIOS zette aan en ging met een 12-10 stand op zoek naar de kleedkamer.

De laatste 2 scores voor de pauze kwamen van de uitblinkende Henri Nijsingh, de eerste twee scores na de pauze kwam van Natasja Mink die daarmee ook haar optreden glans gaf. SIOS wist een lange periode deze 4 doelpunten voorsprong te behouden. De wedstrijd verliep volgens de scores 16-13, 18-14 en 20-16 waarna zowel Henri Nijsingh als Amber Olivier van afstand voor SIOS wisten te scoren. Met een 22-16 voorsprong op het scorebord leek de winst voor SIOS binnen. Echter een gewijzigde tactiek van Kinea, passing fouten aan de kant van SIOS en mogelijk ook de zenuwen brachten de gasten uit De Knipe terug in de wedstrijd. De goedgevulde sporthal d’Oolde Steense kon zich op gaan maken voor een zinderende eindfase. SIOS wist de korf niet meer te vinden terwijl Kinea het op haar heupen kreeg. Van 22-16 kwam men terug tot 22-21 waarna de eerder genoemde Natasja Mink het SIOS publiek weer liet juichen. Kinea wist nog wel eenmaal de korf te vinden maar dat mocht met het oog op de nog te spelen tijd niet meer baten.
SIOS behaalt hiermee een zeer belangrijke overwinning met het oog op zowel handhaving alsmede de bovenste plaatsen. “Momenteel hebben we 7 van onze basisspelers geblesseerd, dat heb ik nog niet eerder mee gemaakt. Dat we dan met deze spelers een dergelijk resultaat neerzetten vervuld me met trots. Rowan Hofstra vervangt Ron Bakker vlekkeloos en legt daarmee een behoorlijke basis voor de uiteindelijke overwinning”, aldus de trainer/coach van SIOS Rob Verra.

SIOS 2 trad aan tegen Kinea 2, in een mooie gelijk opgaande wedstrijd moesten beide ploegen genoegen nemen met een 15-15 gelijkspel.
Goorecht 2 nam het hiervoor op tegen het goed presterende SIOS 3. Het team van Paul Wapstra had het lange tijd moeilijk tegen de Groningers maar door het inbrengen van Tim Jansen wist men toch de wedstrijd winnend af te sluiten. Hiermee heeft het team na 5 wedstrijden nog de volle winst.
SIOS 4 opende de dag tegen WSS 5. Men had in de beginfase moeite met het maken van doelpunten maar wist uiteindelijk een knappe 23-11 overwinning te behalen.
In Assen was SIOS A1 duidelijk te sterk voor haar leeftijdsgenoten van AVO A3. Met 15-23 werd er overduidelijk gewonnen en kan vanaf nu de blik op het treffen met Heerenveen A1.

Volgende week zondag staat het treffen tussen de selectie van SIOS en Rodenburg op het programma. SIOS 1 bezet nog steeds de eerste plaats in de competitie en zal er alles aan doen om deze in haar bezit te houden. SIOS 2 zal moeten winnen van Rodenburg 2 om aan te haken bij de koplopers van haar poule.