Een wedstrijd tussen Kinea en SIOS / Jumbo Wolvega is er altijd eentje die te boek staat om haar spanning. Ongeacht de stand in de competitie beide ploegen geven alles in deze wedstrijd. De editie van 1 maart 2020 was niet anders.

De belangen waren ook aanwezig deze wedstrijd. Kinea moest van de Van der Weide-equipe winnen om zicht te behouden op handhaving in de tweede klas. SIOS / Jumbo Wolvega staat iets hoger op de ranglijst en heeft daardoor iets meer speling aangaande handhaving. Echter de volle winst deze middag zou voor de Service Apotheek West formatie officieus handhaving betekenen.

De gasten uit de Knipe opende de score in de Oolde Steense. Twee afstanders bracht men op een snelle 0-2 voorsprong. De thuisploeg had moeite met het vinden van de korf en wist pas na 7 minuten spelen haar eerste treffer te noteren. Celina Elsinga scoorde van afstand. Beide ploegen ontliepen elkaar niet. Na 10 minuten spelen stond er pas een 2-4 stand op het scorebord. Waarna SIOS / Jumbo Wolvega de achtervolging inzette op Kinea. Vier treffers op rij bracht men zelfs op een twee punten voorsprong, 6-4. Tot aan het rustsignaal was het stuivertje wisselen in de sporthal in Wolvega. Hierdoor gingen beide ploegen rusten op een stand van 10-10.

Daar waar de thuisploeg enigszins mat uit de kleedkamer kwam daar schoot Kinea uit de startblokken in de tweede helft. Van 10-10 liep men uit naar een 10-14 voorsprong. Na 11-14 drukten de gasten het gaspedaal nogmaals in en kwam zelfs op een voorsprong van 11-18. Met nog vijftien minuten te spelen moest het team van trainer/coach Rob Verra vol in de achtervolging. Lauran van Veen gaf hiervoor het startschot. Van 12-18 werd het 15-19 en zelfs nog 19-19. Waarna voor de jonge ploeg uit Wolvega de deceptie groot was dat de goed leidende scheidsrechter in de allerlaatste seconden Kinea een strafworp toe kende. Deze werd koelbloedig afgerond waardoor de winst naar de gasten uit De Knipe ging.

In de tweede klas staat DIO uit Oosterwolde op de 8ste plaats deze ploeg heeft 0 punten, WSS bezit de 7de plaats met 6 punten waarna Kinea volgt op plek 6 met 8 punten. SIOS / Jumbo Wolvega heeft met 10 punten de 5de plaats in haar bezit.

“Het is zonde dat we deze wedstrijd niet tot het resultaat kunnen komen welke gehoopt hadden. Wel zijn er de complimenten voor de ploeg om uit een ogenschijnlijk geslagen positie helemaal terug in de wedstrijd te komen. De appel is dan extra zuur dat we met lege handen komen te staan” aldus trainer/coach Rob Verra. Hij ziet de rest van de competitie met vertrouwen tegemoet. “Op papier hebben we 2 en 4 punten voorsprong op respectievelijk Kinea en WSS maar het onderling resultaat is in ons voordeel. Dat betekend dat we eigenlijk 1 punt meer hebben, bij een gelijke stand staan wij boven hen”.

Volgende week speelt SIOS / Jumbo Wolvega in Enschede tegen EKC. EKC NääS heeft tot dusver op 1 wedstrijd na alles gewonnen en is daarmee de absolute favoriet voor de titel.