Na aanleiding van het Corona virus en de zoveelste annulering van een groot evenement, de Special Olympics waar het G-Team van SIOS aan zou meedoen tussen 12 en 14 juni 2020 te Den Haag, schrijf ik dit bericht.

 

Ik vind het erg jammer dat het sport evenement is gecanceld. Een jaar hebben we hier naar uitgekeken.

 

De een is hier verdrietig om. De ander word boos of trekt zich even terug. Zelf maak ik even een flinke wandeling.. Maar als het nieuws eenmaal is geland, heeft iedereen er begrip voor. Gezondheid is belangrijk. Het Corona virus bestrijden en sneller laten verwijderen, is nog belangrijker.

 

En zoals ik al aangaf, mijn manier om negatief nieuws een plekje te geven, is door een flinke wandeling te maken. En soms komen hier de beste ideeën door.

 

Naast het aflasten van de Special Olympics, de trainingen, de toernooien en andere activiteiten vanuit SIOS Wolvega op advies van het RIVM, word er ook tussen 29 maart en 4 april 2020 niet gelopen / niet gecollecteerd voor het Fonds Gehandicaptensport.

 

En dat vind ik heel erg jammer. Vorig jaar heb ik elke dag met plezier gecollecteerd en een flink bedrag mogen ophalen (€497,-) voor het Fonds Gehandicaptensport, waarvan een deel bestemd was voor SIOS Wolvega. Als dank kreeg ik een ticket voor het Spoorwegmuseum. Een zeer toepasselijke waardering, want naast Korfbal, is alles met treinen ook een hobby van mij. Hiervoor dus alsnog mijn oprechte dank!

 

Maar na alle alle annuleringen / aflasten van Special Olympics, de trainingen, de toernooien, andere activiteiten vanuit SIOS Wolvega en het fysiek collecteren met een blauw gekleurde collectebus door de straten van Wolvega voor Fonds Gehandicaptensport kwam ik tijdens mijn wandeling, om al dit negatieve nieuws een plekje te geven, met een verhelderend idee of vraag die ik mijzelf stelde: Kan ik niet online een collecte doen?

 

Tegenwoordig doet iedereen immers van alles online, dus via de digitale snelweg. Zoals internetbankieren, producten bestellen en zelfs doneren aan goede doelen.

 

Ik ben gaan rondkijken op het internet. En eenmaal op de website van Fonds Gehandicaptensport, heb ik een digitale collectebus aangemaakt.

 

En hiermee maak ik een vuist tegen alle afgelaste evenementen. Ik blijf niet langer met negatieve gevoelens rondlopen.

Ik wil met de digitale collectebus meer dan €500,- ophalen. Dat is mijn streven.

 

Want na deze coronacrisis is het tijd voor een groot feest. Het G-Team van SIOS Wolvega wil ik hiermee een hart onder de riem steken. Laten we zoveel mogelijk geld doneren voor een geweldige afsluiting / feest in oktober of november 2020.

 

Willen jullie dit bericht plaatsen in het weekbericht, het bericht / de link met zoveel mogelijk mensen delen via email / social media en uiteraard verzoeken te doneren? Bij voorbaat dank.

 

Dit is link naar de digitale collectebus:

 

http://gehandicaptensport.digicollect.nl/evert-pultrum

 

Mocht u meer informatie over de digitale collectebus of van mij wensen en/of het bericht kunnen delen, wilt u dan contact met mij opnemen via onderstaande gegevens?

Bij voorbaat dank.

 

Met vriendelijke groet,

 

Evert Pultrum

Korfbalspeler G-Team.

E-mail adres: evertp@live.nl.