Kinea met lege handen huiswaarts

Op sportpark Molenwiek speelde SIOS / JUMBO Wolvega haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Na de ontmoeting tegen ZKC ’19 was ook ditmaal een bekende de opponent. SIOS / JUMBO Wolvega en Kinea kruizen al jaren de degens met elkaar en ook dit seizoen zal dat zo zijn. Het leverde in ieder geval een behoorlijk aantal toeschouwers op langs de lijnen van het kunstgrasveld.

Onder leiding van scheidsrechter Kootstra kon om 14.30 uur het schouwspel beginnen. Het eerste aanvalsvak begon voortvarend en verdiende gelijk een starfworp. Thomas Fabriek ronde vakkundig af. Kinea reageerde direct met een afstandschot, 1-1. Het startschot voor een interessante eerste helft was gegeven. Voor beide ploegen was het nog weer zoeken naar de juiste combinaties, maar na 5 minuten spelen stond er al een 2-2 stand op het scorebord. Men gaf elkaar geen strobreed aan ruimte en dit leverde mooie duels op welke de leidsman goed onder controle had. Trainer/Coach Rob Verra was gedurende deze eerste helft genoodzaakt tot het nemen van een Time-Out om de ploeg in het juiste stramien te krijgen. Ook was hij in deze fase vanaf de zijlijn zeer aanwezig. Tot aan de pauze scoorden beide ploegen om en om. Van 4-5 voor Kinea ging het naar 7-6 voor SIOS / JUMBO Wolvega.  Amber Olivier tekende voor 8-6 en leek daarmee het eerste verschil in de wedstrijd te maken. De gasten uit De Knipe wisten echter bij te blijven, waardoor men met een stand van 9-8 ging rusten.

De tweede helft was amper begonnen of de eerste treffer was alweer gemaakt. Van afstand zorgde Kinea voor de gelijkmaker. Later bleek dat dit het startschot was voor een uitstekende tweede helft van Lauran van Veen en Thomas Fabriek. Beide spelers bleken uiterst scherp in de afronding. Zo was het Van Veen die tot tweemaal toe een mooie aanval van de stellingwervers wist af te ronden. Na 11-10 van Kinea maakte Thomas Fabriek de 12-10. Treffers van Vincent Koopman, Jesse Tuttel en Thomas Fabriek maakten het eerste echte verschil in de wedstrijd. Kinea wist middels een afstander nog wel op 15-11 te komen maar een door Lauran van Veen verdiende strafworp (afgemaakt door Jesse Tuttel) en een afstandschot van de genoemde Van Veen bracht de stand op 17-11. Daarmee was de ban gebroken en bleek het verzet van Kinea ten einde. SIOS / JUMBO Wolvega bleef actief op zoek naar meer doelpunten en vond deze ook. Uiteindelijk floot de leidsman af bij een stand van 25-15.

Een belangrijke overwinning op meerdere fronten erkend ook trainer/coach Rob Verra. “We waren er op gebrand om vandaag te winnen. Kinea is toch een soort angstgegner van ons. De opstelling van Kinea was gunstig voor ons spel en dat hebben we met name in de tweede helft laten blijken” aldus de trainer/coach. Verbeterpunten met het oog op de confrontatie tegen Club Brothers ziet hij zeker. “De eerste helft namen we teveel schoten zonder rebound, waardoor we snel de bal kwijt raakten. Dit resulteert erin dat je de verdediging onder druk zet. Dat is iets wat we niet willen. In de tweede helft hebben we het beduidend beter gedaan. Ik kan enkel het collectief een compliment geven, als ik een individu zou benoemen doe ik de rest tekort”.

Volgende week treed zowel SIOS / JUMBO Wolvega 1 als 2 aan tegen Club Brothers, opnieuw een belangrijke wedstrijd om zich te nestelen in de middenmoot van de 2de klas.

SIOS / JUMBO Wolvega 2 trad voorafgaand aan het duel tussen beide vlaggenschepen aan tegen Kinea 2. Ook deze wedstrijd leverde uiteindelijk de volle winst op voor de ploeg van Marten Holtrop. Na de verliespartij tegen OWK was dit een welkome opsteker.