Laatste competitiewedstrijd levert een 25-21 overwinning op voor SIOS

 

In voorgaande seizoen was de competitie al een aantal speelrondes verder. Echter met de nieuwe competitie-indeling gaat men zich al na 4 speelrondes opmaken voor het kerstreces.

Voor SIOS stond het laatste speelweekend in teken van de strijd tegen DUKO uit Duiven. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd gedurende de wedstrijd  na een 9-8 pauzestand in het voordeel van SIOS, floot scheidsrechter Van de Meer bij de stand 25-21 voor het einde van de wedstrijd.

 

SIOS kreeg dit weekend te maken met een geduchte tegenstander. Het onbekende DUKO uit Duiven had tot dusver prima resultaten neergezet. Met 4 punten uit 3 wedstrijd was SIOS gewaarschuwd voor deze ploeg. SIOS en Rodenburg beheerden de koppositie in deze 2de klasse met allebei de volle winst uit 3 wedstrijden.

Om 14.30 uur floot de scheidsrechter voor aanvang van de wedstrijd tussen beide vlaggenschepen. In een goed gevulde Steense hielden beide ploegen elkaar in de eerste helft in evenwicht. Het eerste gaatje van de wedstrijd wist de thuisploeg te slaan door van 6-6 naar 8-6 te gaan. Lauran van Veen was verantwoordelijk voor het maken van deze laatste treffer. SIOS had daarna de mogelijkheid om het verschil groter te maken maar DUKO liet dit niet toe. Duko scoorde de acht tegen zeven alvorens Natasja Mink middels een afstander scoorde. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was voor de gasten uit Duiven. Beide ploegen zochten de kleedkamer op met een stand van 9-8 op het scorebord.

SIOS had het betere van de spel maar acht van de negen tegentreffers kwamen tot stand middels standaardsituaties. Verdedigend lag er een taak voor de Verra-acht om minder overtredingen te maken.

 

DUKO kwam het sterkst uit de kleedkamers, men wist in een zeer korte periode 2 treffers te maken en daarmee tegen de verhoudingen in de leiding te nemen in de wedstrijd.

Dit was tevens het sein voor coaches Rob Verra en Marten Holtrop om diverse wisselspelers warm te laten lopen. Mike Hegie en Ron Bakker zorgden er met zijn tweeën voor dat de achterstand ongedaan gemaakt werd.

Een strafworp van Hegie en een afstandschot van Bakker bracht de voorsprong weer in handen van SIOS. Jesse Tuttel maakte met zijn eerste treffer van de dag de stand op 12-10. Tuttel had in de eerste helft pech met zijn afronding maar wist dit in het tweede deel meer dan goed te maken. Na de 12-11 van DUKO maakte de verdienstelijk spelende Ron Bakker de dertiende treffer voor SIOS.

Dit was het moment voor een tactische troef van de technische staf. Henri Nijsingh werd aanvallend gewisseld voor Thomas Fabriek. Fabriek forceerde eerste een strafworp welke door Mike Hegie benut werd, waarna Fabriek Mike Hegie middels een overname situatie wederom in staat stelde om te scoren. Hegie faalde niet op de deze belangrijke momenten en behield hiermee de 2 punten voorsprong voor SIOS. Nijsingh kwam gelijk weer in het veld voor Thomas Fabriek om verdedigend de schutter van DUKO uit te blijven schakelen. Terwijl Jesse Tuttel twee treffers aan zijn totaal toevoegde hield Nijsingh de “nul”. In de aanval mocht hij weer plaats maken voor Fabriek die ditmaal zelf wist te scoren. Na deze 18-14 wist DUKO wederom middels een standaardsituatie de aansluiting te behouden. Lauran van Veen zorgde ervoor dat het thuispubliek weer iets rustiger op de tribunes plaats kon nemen door een inloper knap af te ronden.

SIOS wist in deze fase van de wedstrijd zelfs een 5-punten voorsprong te behalen, Natasja Mink was verantwoordelijk voor deze treffer. Echter de gasten uit Duiven gaven niet op en brachten het verschil terug tot drie. Van Veen wist knap een strafworp te forceren welke benut werd door Ron Bakker, Henri Nijsingh welke in de aanval mocht blijven staan beloonde het vertrouwen door knap een korte kans af te ronden. Hiermee zette hij SIOS op een 22-17 voorsprong.

DUKO probeerde middels enkele wissels nog een terugkeer te forceren maar dit leverde voor hen niet het gewenste resultaat op. Jesse Tuttel, Ron Bakker en Lauran van Veen wisten nog te scoren, DUKO zette hier nog 4 treffers tegenover.

Scheidsrechter Van de Meer floot bij een stand van 25-21 af. Wederom een gewonnen wedstrijd voor SIOS in dit zaalseizoen. De achterban vraagt zich al af waar dit toe zal leiden terwijl hoofdtrainer Rob Verra een duidelijk doel voor ogen heeft. “We hebben vandaag een prima resultaat geboekt tegen een goede tegenstander, maar we zijn er nog niet. Het verschil met de nummer 7 is nog steeds maar 6 punten en voor lijfsbehoud hebben we een groter verschil nodig. Als we dat klaar gespeeld hebben dan kijken we verder. Ik kan natuurlijk nu ook niet ontkennen dat het ons voor de wind gaat”.

Enkele momenten later bleek dat de Rodenburg, de enige ploeg welke ook nog ongeslagen was haar wedstrijd tegen HKC had verloren. Hierdoor gaat SIOS als koploper het kerstreces is.

 

Doordat SIOS 2 met zeven ploegen in de competitie speelt mocht SIOS 3 net als vorige week in Dwingeloo het goede voorbeeld geven aan het eerste.

In de Steense wist men te winnen van Vitesse uit Beilen met 24-10. Door deze overwinning gaat de ploeg van Paul Wapstra aan de leiding in haar poule.

 

SIOS A1 behaalde een overwinning op de combinatieploeg van Rodenburg, OWK en Sparta. Met dubbele cijfers wist de ploeg van Jan Woudstra en Jesse Tuttel de gasten naar huis te sturen. SIOS A1 staat hierdoor op een knappe 2de plaats achter Ritola A1.