Verschil wordt in de eerste helft gemaakt

Het is altijd heerlijk om vrij te zijn, maar als de oliebollen weer achter de kiezen zitten is het ook weer lekker om de sportzaal op te zoeken en weer te beginnen. De trainers van de Van der Weide-selectie hadden voor oud en nieuw een pittige training bij het sportcentrum georganiseerd. De aanwezige groep ging met een H.I.I.T. training een pittige afsluiter tegemoet. Na de jaarwisseling stond er een oefenwedstrijd tegen Quick uit Oudega op het programma. De ploeg die getraind word oud-SIOS trainer Nico Kraan was een maatje te groot voor de Service Apotheek West-formatie. Zaak voor de ploeg van Rob Verra om dit in het eerste competitieduel van 2020 goed te maken.

SIOS / Jumbo Wolvega trof deze eerste wedstrijd hekkensluiter DIO. Voorafgaand aan de wedstrijd werd aangegeven dat het zaak was om het geen wedstrijd te laten maken. Vanaf de eerste minuut moet je verschil willen maken. De beginfase van de wedstrijd liep ietwat anders DIO was de ploeg die de score opende deze zaterdagavond waardoor de gasten in de achtervolging moesten. De thuisploeg kon dit trucje nogmaals herhalen waarna een score van Patrick Moleman de stand wederom gelijk trok. Hierna pakte de Weststellingwervers de leiding in de wedstrijd in lieten deze niet meer los. Een serie van negen doelpunten op rij zorgde ervoor dat de wedstrijd al snel gespeeld was. Het zal de coaches ongetwijfeld het meest tot tevredenheid hebben gesteld dat de scores door meerder schakels in de ploeg gemaakt zijn. Na 2-9 wist DIO de korf weer te vinden. De doelpuntenmachine van SIOS / Jumbo Wolvega was deze eerste helft niet meer te stoppen. Enkele scores uit deze fase zijn 3-13, 5-16 waarna scheidsrechter Van Dijk op de stand 7-18 floot voor het rustsignaal.

Iedereen hoopt dat je na een dergelijk productieve eerste helft dat in de tweede helft weer te kunnen zien. De praktijk wijst echter uit dat dit bijna nooit zo is. DIO wil wel maar is niet bij machte om in deze stellingwerverderby  het tot een wedstrijd te maken. Lauran van Veen wist in de eerste aanval na de pauze gelijk weer een SIOS-treffer aan het totaal toe te voegen. DIO onderbrak het ritme door tweemaal tegen te scoren. Waar Celina Elsinga in de eerste helft de doelpunten vaak aan haar vakgenoten moest laten liet ze in de tweede helft goed van haar horen. Elsinga had met vier treffers een groot aandeel in het totaal van de tweede helft. Met nog een kleine 15 minuten te spelen was het tijd voor trainer/coach Rob Verra om de eerste wissels door te voeren. Thomas Fabriek en Anton Prakken kwamen in het veld, waardoor Henri Nijsingh en Rowan Hofstra het veld moesten verlaten. Marit Koopman deeds hierna ook een duit in het zakje door nog een afstander te scoren. Hiermee gaf ze het goede voorbeeld aan haar zusje Renate welke voor haar in het veld kwam. Renate Koopmans wist met haar tweede schot van de wedstrijd te scoren en gaf haar debuut in SIOS / Jumbo Wolvega 1 daarmee extra glans. Ondertussen waren de heren Nijsingh en Hofstra weer in het veld gekomen voor Patrick Moleman en Roy Kraan. Ook de dames Sharissa Huitema en Khunshah Mohammad. Zij vervingen Lauran van Veen en Celina Elsinga. Ook voor Khunshah Mohammad was dit haar debuut in het eerste van de ploeg uit Wolvega. Ondertussen verliep de scores via de standen 10-20, 12-25 naar 16-29. Het was SIOS / Jumbo Wolvega er natuurlijk alles aan gedaan om in ieder geval de dertig doelpunten te behalen. Extra mooi was het dan ook dat de debutant Mohammad de dertigste treffer maakte. De wedstrijd werd in mineur afgesloten doordat Hofstra een verkeerde beweging maakte en daarmee een op het oog behoorlijke blessure op heeft gelopen. Scheidsrechter Van Dijk floot dan ook gelijk af voor het eind van de wedstrijd.

SIOS / Jumbo Wolvega heeft hiermee een belangrijke stap gezet in deze competitie. “In mijn ogen zijn er in deze competitie 2 ploegen waarvan we niet van mogen verliezen. Dit heb ik ook tegen mijn spelers gezegd vandaag. DIO is er daar één van. Het was zaak om er geen wedstrijd van te maken en dat hebben we uitstekend opgepakt” aldus de vertrekkend trainer Rob Verra. Die er aan toevoegd dat de tweede helft niet zo scherp was als de eerste helft.“Als we naar het spelbeeld kijken is dit niet eens onze beste wedstrijd geweest, maar dat we twee debutanten kunnen laten scoren maakt het mogelijk wel één van de mooiste”.

Volgende week speelt SIOS / Jumbo Wolvega wederom op zaterdagavond maar dan in Sporthal d’ Oolde Steense tegen Thrianta. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur.