Beide ploegen tot het laatst aan elkaar gewaagd.

 

In sporthal de Marke in Hollandscheveld stond de eerste wedstrijd van het zaalseizoen op het programma. SIOS / Jumbo Wolvega had een gedegen voorbereiding achter de rug waarin goede wedstrijden gespeeld waren. Het is zaak voor de ploeg van Rob Verra om ditmaal meer punten te behalen voordat de returns beginnen dan men op het veld gedaan had.

 

In een behoorlijk gewijzigde opstelling begon het vlaggenschip van de wolvegaasters aan de wedstrijd. Rowan Hofstra tekende na enkele moeizame aanvallen van beide ploegen voor de eerste treffer van de avond. De thuisploeg uit Hollandscheveld wist ook daarna de korf te vinden en trok het initiatief naar zich toe. Na 2-2 liep men uit naar 5-2 alvorens Natasja Mink weer voor SIOS / Jumbo Wolvega wist te scoren. SIOS / Jumbo Wolvega was voornemens om de rare nasmaak van de veldcompetitie in deze eerste wedstrijd van zich af te spelen maar trof daarin een geduchte tegenstander. HHV heeft op het veld uit 8 wedstrijden maar liefst 15 punten behaald en staat daarmee terecht op de eerste plaats in de zaterdagpoule van de tweede klas. SIOS / Jumbo Wolvega bungelt in de onderste regionen in de zondagpoule van dezelfde tweede klasse. Toch was het krachtsverschil miniem en lieten de stellingwervers bij tijd en wijlen zeer mooi korfbalspel zien.

Via 9-6 kwam SIOS / Jumbo Wolvega voor de pauze terug tot 12-11. Tweemaal een redelijk eenvoudig gegeven strafworp bracht HHV weer duidelijker op voorsprong, voordat Rowan Hofstra het verschil weer terug brengt naar 2. Met een 14-12 pauzestand zochten de ploegen de kleedkamer op en konden beide supportersschares even bijkomen.

 

Na deze korte onderbreking kon men zich , zoals na afloop zou blijken, een bloedstollende tweede helft. Het was HHV dat als eerste wist te score voordat zowel Hofstra als Patrick Moleman SIOS / Jumbo Wolvega weer volledig terug bracht in de wedstrijd, 15-14. Telkens als SIOS / Jumbo Wolvega het gevoel had op het vinkentouw te zitten wist men via een verre afstander te scoren. Ook de arbitrale leiding hield men in het zadel door meermaals in het voordeel te fluiten van de ploeg uit Hollandscheveld. Het was dan ook benoemenswaardig dat de formatie van Rob Verra telkens de rug rechtte en de achtervolging maar weer inzette. Na 18-15 wisten Lauran van Veen en de reeds eerder genoemde Moleman de ploegen weer dichterbij elkaar te brengen. Dit leidde uiteindelijk tot de 20-20 van Roy Kraan waarna alles nog mogelijk was in deze wedstrijd. De ploeg uit Wolvega streed voor elke meter maar had de pech dat de aanval welke op dat moment voor het verschil zou moeten zorgen helaas geen geluk in de afronding had. Goede lange aanvallen met meerdere schoten leverden niet het gewenste rendement op. Waarna de leidsman ook nog enkele onduidelijke beslissingen nam en daarmee HHV in kans stelde de voorsprong weer te herstellen.

SIOS / Jumbo Wolvega gaf niet op en zelfs met nog een kleine 3 minuten op de klok was de wedstrijd nog niet beslist. Op de stand van 25-23 leek HHV de wedstrijd in het slot te gooien door een afstander te scoren, 26-23 maar de eerste volgende aanval scoorden SIOS / Jumbo Wolvega weer de aansluitingstreffer. Beide ploegen scoorden in de laatste fase nog tweemaal waardoor SIOS / Jumbo Wolvega gedesillusioneerd huiswaarts vertrok.

Trainer/coach Rob Verra kon na de wedstrijd enkel positief zijn over de prestaties van zijn ploeg. “Op dit moment moeten we onze plaats kennen. We hebben het veld enigszins in mineur afgesloten en staan we niet op de plek waar we behoren. Dat de ploeg nu al voor de derde keer, inclusief oefenwedstrijden, dergelijke wedstrijden op de mat legt stemt me uiterst tevreden”.

 

Over de arbitrale leiding wilde hij nog niet reageren: “Als ik me daar nu over uitlaat dan komt dat veel te veel uit emotie, maar dat ik me vandaag totaal niet kon vinden in zijn beslissingen lijkt me wel duidelijk”.

 

Volgende week kan men zich opmaken voor de ontmoeting tegen WSS uit Oude Pekela. Om 14.30 zal de wedstrijd beginnen in d’Oolde Steense.