Voor K.V. SIOS/Jumbo Wolvega stond er afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd op de planning tegen het nog puntloze Club Brothers uit Groningen. In de strijd tegen degradatie kon SIOS de punten goed gebruiken.

Bij SIOS keerde Rowan Hofstra terug in de basis. De Wolvegaasters begonnen scherp aan de wedstrijd. Renate Koopmans zette met een uitstarter binnen een minuut de 0-1 op het scorebord. Hierna wist Club Brothers tweemaal te scoren. SIOS wist deze fase, mede dankzij een reboundoverwicht, makkelijk te korf te vinden. Met een 0-4 run, werd het een verschil van drie punten. Club Brothers wist deze run te counteren door driemaal op rij te scoren. Het restant van de eerste helft bleef gelijk opgaan, wat tot een ruststand van 6-7 leidde voor de bezoekers.

De tweede helft kwam moeizaam op gang. Pas na vijf minuten wist Club Brothers met een afstandsschot de korf te vinden. De thuisploeg ging hierna wisselen voor meer reboundkracht. SIOS wist hier niet het juiste antwoord op. Club Brothers kon vaker herhalen, waardoor ze beter in de wedstrijd kwamen. Trainer/coach Rob Verra probeerde met het inbrengen van Jeroen Hofstra en Michel Nagelhout weer meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dit lukte gedeeltelijk. SIOS kwam met nog zes minuten te spelen terug tot 11-10. De Groningers wisten hierna drie maal op rij te scoren. Nagelhout wist nog eenmaal te scoren, maar het mocht niet meer baten. Het werd uiteindelijk 14-11.

,,We doen onszelf vandaag tekort.’’ reageerde Verra na afloop. ,,In de rust sta je voor en vlak voor het einde heb je nog kans op een gelijkspel of overwinning. Het is dan zonde dat we geen punt(en) mee naar huis nemen. Ik heb echter nog wel vertrouwen in de rest van het seizoen. We spelen een keer net gelijk en verliezen een keer met een punt. Als we deze hadden gewonnen stonden we er heel anders voor.’’

SIOS/Jumbo Wolvega 2 had een vrij weekend. De A1 boekte een knappe en ruime overwinning in de derby tegen SCO/Leonidas A1. Er werd afgetekend gewonnen met 22-10.