Afgelopen weekend stond voor K.V. SIOS/Jumbo Wolvega de wedstrijd tegen ROG op het programma. Voor de ploeg uit Wolvega een belangrijke wedstrijd om aansluiting te vinden in het onderste gedeelte van het klassement. Bij winst zou de ploeg één punt onder ROG komen te staan. Na een gelijk opgaande wedstrijd heeft SIOS geen punten weten te bemachtigen.

Door een knap afgeronde afstander wist Rowan Hofstra de score te openen. Hierna volgde een fase waarin de doelpunten aan beide kanten vielen (5-3). Vanaf de 18e minuut kwam hier verandering in. SIOS wist door doelpunten van Sharissa Huitema, Marnix Kraan en Sander Prakken viermaal op rij te scoren. De ploeg uit Groningen wist snel hierna nog tweemaal de korf te vinden, waardoor de stand weer gelijk was (7-7). Op slag van rust wist Kraan middels een inloper de ploeg uit Wolvega op voorsprong te zetten. Beide ploegen zochten de kleedkamer op met een ruststand van 7-8.

In de pauze benadrukte trainer/coach Rob Verra dat de eerste vijftien minuten erg belangrijk zouden worden om winst kunnen te behalen. De voorsprong moest in deze tijd worden uitgebreid. Na vijf minuten spelen in de tweede helft wist Kraan de voorsprong te vergroten naar twee doelpunten. Hierna volgde echter een doelpuntloze fase aan de kant van SIOS. ROG had daarentegen veel minder moeite met het vinden van de korf. Door een reeks van vier doelpunten wist ROG, met nog 12 minuten te spelen, op voorsprong te komen met 13-10. Verra vroeg een time-out aan waarin hij aangaf dat de ploeg nog genoeg tijd had om de achterstand in te kunnen halen. De time-out pakte goed uit. SIOS wist hierna drie keer op rij tot scoren te komen, wat weer resulteerde in een gelijke stand. In het slotoffensief bleek ROG de scherpere partij te zijn en wist nog tweemaal tot scoren te komen. SIOS had hier geen antwoord meer op, waardoor de wedstrijd werd verloren met een eindstand van 15-13.

Trainer/coach Rob Verra vindt het jammer dat zijn ploeg geen punten heeft weten te behalen. “De eerste helft was een aardig gelijk opgaande wedstrijd, waarbij wij de gelukkige waren om met één punt voor de pauze in te gaan. Na de pauze scoorden wij gelijk en was het momentum voor ons. Helaas wisten wij dit niet vol te houden en moesten we met een verliespartij genoegen nemen.”

SIOS 2 nam het op tegen ROG 2. Het was een spannende wedstrijd, waarbij de ploegen erg gewaagd waren aan elkaar. Na een sterke eindfase wist de ploeg de wedstrijd naar zich toe te trekken. De wedstrijd werd gewonnen met een stand van 13-15. Door winst staat de ploeg nu, met één punt boven ROG, op de zevende plek (samen met HHV). De A1 verloor met 12-15 van SCO/Leonidas A1.

Volgende week gaat de selectie op bezoek bij HHV in Hollandscheveld. Het tweede speelt om 16:00 uur, aansluitend om 17:10 uur speelt het eerste. Voor SIOS 1 wordt het een lastige pot, gezien HHV de tweede plek bezet in het klassement. Voor SIOS 2 is het een erg belangrijke wedstrijd. Bij winst komen zij boven HHV in het klassement.