Bij de eerste wedstrijd na de hervatting van het veldseizoen heeft SIOS/JUMBO Wolvega de
punten laten liggen. In Oude Pekela werd met 21-16 verloren van WSS. Na het duel voor de
winterstop, dat nipt werd verloren met 14-15, was er vooraf de verwachting dat er
mogelijkheden waren om met punten terug te keren.

Met prachtig sportweer begon WSS sterk aan de wedstrijd en wisten zij de korf goed te
vinden. Al binnen een paar minuten stond er een verschil van drie doelpunten op het
scorebord. SIOS had moeite met scoren, maar na zeven minuten wist SIOS de ban te
breken door een doelpunt van Michel Nagelhout. Dit doelpunt leidde een sterke fase in voor
de ploeg uit Wolvega, waar het gat met WSS weer werd gedicht (7-7). De coach van de
tegenstanders greep in door middel van time-out waarna zijn team snel weer een gaatje van
twee doelpunten kon maken. SIOS wist dit gat op het einde van de eerste helft weer
verkleinen tot 1 doelpunt door middel van een vrije bal, gescoord door Marnix Kraan, die
hiermee tevens de ruststand op het bord zette, 11-10.

Beide teams kwamen met goede moed de kleedkamer uit, alles was nog mogelijk. Dit
vertaalde zich tot sterke duels op het veld en zeer goed verdedigend spel. Beide teams
wisten deze eerste fase dan ook niet het verschil te maken. Tot de 15-14 op het bord stond.
Vanaf dat punt begon het team uit de Oude Pekela de bovenhand in de wedstrijd te krijgen.
SIOS wist nog een laatste speldenprik uit te delen door middel van een afstander gescoord
door Rowan Hofstra. Hierna wist WSS de voorsprong uit te bouwen met nog twee
doelpunten in de laatste minuut. De eindstand was uiteindelijk 21-16.

Trainer/Coach Rob Verra was na afloop teleurgesteld. “We komen een paar keer goed terug
in de wedstrijd. Het is jammer dat we dan niet doorzetten en het verschil maken. Hierdoor
kon WSS steeds weer uitlopen en uiteindelijk winnen.”

De wedstrijd van SIOS 2 vond plaats in het zeer natte Balk tegen Harich 3. SIOS wist in het
modderballet te zegevieren en met twee verdiende punten naar huis te keren. De wedstrijd
werd gewonnen met 14-16.

Na een paar vrije weekenden zullen de volgende wedstrijden van SIOS plaatsvinden op 13
mei, de koplopers Invicta uit Kollum zullen dan op bezoek komen in Wolvega. SIOS 2 speelt
om 14:35 waarna SIOS 1 aanvangt om 16:00