SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas is het nieuwe zaalseizoen overtuigend begonnen. Het combinatie team uit Wolvega en Noordwolde was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij tegen De Waterpoort uit Sneek. Met een 12-25 overwinning werden de punten meegenomen naar Weststellingwerf.

De Waterpoort was vooraf voor SIOS/Leonidas een onbekende ploeg. Het was daarom lastig in te schatten wat voor wedstrijd het zou gaan worden. De Waterpoort had op het veld weinig punten behaald, maar ze zaten wel vaak dicht bij een overwinning.

SIOS/Leonidas begon sterk aan de wedstrijd. Door doelpunten van Onne Minkema, Brenda Nijsingh (2x)  en Marit Koopmans stond het al snel 1-4. De Waterpoort wist met een korte kans het verschil weer op twee te brengen, maar het waren de bezoekers die hierna driemaal op rij wisten te scoren.  De Waterpoort scoorde van afstand, maar SIOS/Leonidas counterde dit snel met een afstandsschot van Sharissa Huitema en een slim meegekregen strafworp van Anton Prakken. In de resterende tijd van de eerste helft wist De Waterpoort nog eenmaal de korf te vinden. SIOS/Leonidas scoorde nog viermaal, waardoor de ploegen met een 4-13 stand gingen rusten.

In de rust werd benadrukt dat SIOS/Leonidas de tweede helft volle bak moest beginnen. Dit lukte gedeeltelijk. De Waterpoort kwam beter in het spel en wist een paar kansen knap af te ronden. Tot de 8-18 bleven beide ploegen om en om scoren. Doelpunten van Sharissa Huitema (2x) en Jeroen Hofstra gaven het startschot voor de eindfase waarin SIOS/Leonidas verder uitliep. Het werd uiteindelijk 12-25, waarmee de eerste punten van het zaalseizoen werden behaald.

Voor SIOS/Leonidas staat aankomende zaterdag de thuiswedstrijd tegen Spannum op het programma. Spannum is geen onbekende voor SIOS/Leonidas. Op het veld speelde beide ploegen al tweemaal tegen elkaar. Beide wedstrijden werden verloren. Voor SIOS/Leonidas is het zaak deze keer de punten wel thuis te houden.