SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas heeft de tweede zaal wedstrijd van het seizoen met 14-18 verloren van Spannum. In een fysieke wedstrijd kwam SIOS/Leonidas net te kort, waardoor de bezoekers er met de punten vandoor gingen.  

De thuisploeg wist voorafgaand aan de wedstrijd dat het zwaar ging worden. Op het veld werd tweemaal verloren. Beide keren waren de Weststellingwervers zeker niet kansloos.  

In een drukke sporthal de Duker was het Brenda Nijsingh die de 1-0 maakte. Doelpunten van Renate Koopmans en Sharissa Huitema zorgden voor een 3-3 tussenstand na ongeveer 10 minuten. Spannum wist vijfmaal op rij te scoren, waarna trainer/coach Edward Jonkman een time-out nam. Jonkman benadrukte dat SIOS/Leonidas meer moest gaan focussen op het eigen spel en minder mee moest gaan in het tempo van Spannum. Deze time-out had effect, want afstanders van Onne Minkema, Kevin Hoen en Brenda Nijsingh, brachten SIOS/Leonidas weer terug in de wedstrijd. De ploegen gingen rusten met een 8-9 stand.  

Een doorloopbal gemaakt door Sharissa Huitema bracht SIOS/Leonidas direct na de rust weer op gelijke hoogte met Spannum. De bezoekers counterde dit snel met twee doelpunten op rij.  Dit gat werd echter snel weer gedicht door onder andere een doelpunt van Kevin Hoen. De wedstrijd werd ondertussen steeds fysieker, met de nodige valpartijen en vrije ballen tot gevolg. Bij een 13-13 tussenstand wist Spannum wederom een gat van twee doelpunten te maken. Brenda Nijsingh bracht het verschil weer op 1, maar het was Spannum die de wedstrijd goed uitspeelde en nog driemaal wist te scoren. SIOS/Leonidas kwam niet meer tot scoren, waardoor Spannum met 14-18 won. 

Door de nederlaag bleven de punten dus niet in Noordwolde. SIOS/Leonidas komt volgende week in actie tegen Westergo. Deze wedstrijd start om 18:15 in de Duker in Noordwolde.  

SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas 2 speelde een spannende wedstrijd tegen OKO 3. In een gelijk opgaande wedstrijd was het OKO die uiteindelijk de punten mee naar huis nam. Het werd 17-19. Het tweede speelt zaterdag in Noordwolde om 17:00 tegen de Granaet 3.