K.V.SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas is het nieuwe veldseizoen begonnen met een verliespartij. Op een zonovergoten sportpark De Molenwiek werd met 10-12 verloren van Joure. Na een spannend begin wist Joure het eerste gaatje te slaan. SIOS/Leonidas wist nog dichterbij te komen, maar te weinig om aanspraak te maken op de overwinning.

Na een voorbereiding met verschillende oefenwedstrijden, trainingsweekend en een toernooi tegen Emmeloord en Pallas (Leeuwarden), was het afgelopen zaterdag tijd voor de eerste competitie wedstrijd. De eerste wedstrijd was direct tegen de op papier sterkste ploeg van de competitie. Trainer/coach Edward Jonkman gaf in de voorbespreking aan dat in het tweede seizoen van de combinatieploeg uit Wolvega en Noordwolde, de lat een stuk omhoog moet.

SIOS/Leonidas begon scherp aan de wedstrijd. Al snel stond de 1-0 voor de thuisploeg op het scorebord. Beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd in de beginfase, maar Joure wist de kansen beter af te maken. Vanaf de 1-3 brak bij beide ploegen een slordige fase aan. Veel passes kwamen niet goed aan en de warmte had geen positieve invloed op de snelheid van het spel. De ploegen zochten de kleedkamers op bij een 6-10 ruststand.

In de rust gaf Jonkman aan dat hij tevreden was over het spel, maar dat er te veel kleine foutjes werden gemaakt. Deze werden meestal direct afgestraft door Joure. De tweede helft kwam moeizaam op gang. Het duurde bijna acht minuten, voordat SIOS/Leonidas wist te scoren. Beide ploegen scoorden om en om. Met nog vier minuten te gaan wist SIOS/Leonidas het verschil van vier terug te brengen naar twee (10-12). Ondanks de nodige grote kansen, wist de thuisploeg niet meer te scoren, waardoor de punten mee zijn gegaan naar Joure.

Voor SIOS/Leonidas staat volgende week de derby tegen De Hoeve in De Hoeve op het programma. Deze wedstrijd begint om 16:30. Vorig jaar stonden de ploegen op het veld ook tegen over elkaar. Dit leverde twee mooie wedstrijden op.

SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas 2 is het seizoen begonnen met een 12-8 overwinning op Joure 2. Beide ploegen waren in de eerste helft erg aan elkaar gewaagd, maar het tweede wist in de tweede helft knap uit te lopen.