Na het verlies van vorige week tegen Spannum stond afgelopen zaterdag voor SIOS/Leonidas de wedstrijd tegen Sparta op het programma. De ploeg uit Zevenhuizen is op papier de sterkte tegenstander voor de Weststellingwervers in de veldcompetitie. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden wegens het overlijden van de SIOS-clubman Paul Wapstra.

Het begin van de wedstrijd was voor de bezoekende partij. Al snel stond het 1-5 door meerdere schoten van afstand. Trainer/coach Edward Jonkman nam een time-out, maar het gewenste effect bleef uit. Sparta wist nog steeds de korf van afstand makkelijk te vinden. SIOS/Leonidas deed met doelpunten van onder andere Kevin Hoen en Sharissa Huitema nog wel wat terug. Echter kon het niet voorkomen dat de wedstrijd bij de rust al zo goed als gespeeld was. De ruststand was 5-14.

De tweede helft kwam SIOS/Leonidas beter in de wedstrijd. Renate en Marit Koopmans scoorden beide van afstand. Het spel werd ondertussen aan beide kanten steeds fysieker, met de nodige kleine opstootjes en struikelpartijen tot gevolg. Sparta wist hier beter mee om te gaan en scoorde driemaal op rij. De laatste tien minuten scoorden beide ploegen om en om wat resulteerde in een 11-21 eindstand.

Edward Jonkman reageerde na afloop als volgt: ,,De eerste helft krijgen wij wel de kansen, maar waar Sparta ze knap afmaakt, deden wij dat niet. De tweede helft gaan wij beter om met onze kansen en ging de wedstrijd veel meer gelijk op.’’ Voor SIOS/Leonidas staat volgende week de belangrijke derby tegen het eveneens puntloze De Hoeve op het programma. ,,Wij gaan met veel vertrouwen de wedstrijd van volgende week in.’’