Voor SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Sparta op het programma. De ploeg uit Zevenhuizen staat ongeslagen bovenaan. De heenwedstrijd werd door SIOS/Leonidas verloren met 11-21. In die wedstrijd stond SIOS/Leonidas al snel met 1-7 achter. De opdracht die de ploeg van trainer/coach Edward Jonkman meekreeg was dan ook direct scherp aan de wedstrijd beginnen. Een scenario zoals de vorige keer moest voorkomen worden.

Het begin van de wedstrijd was echter voor de thuisploeg. In een windering Zevenhuizen stond na 20 minuten voor met 6-1. Bas Oostra had met een schot van afstand het enige doelpunt voor SIOS/Leonidas gemaakt. Een strafworp en een korte kans gemaakt door Kevin Hoen en een schot van Ferri Grasmeijer zorgden voor een 8-4 ruststand.

SIOS/Leonidas begon ontzettend scherp aan de tweede helft. Waar de eerste helft weinig lukte, lukte in de beginfase van de tweede helft alles. Binnen 5 minuten scoorde de bezoekers vier keer. Doelpunten van Marit Koopmans, Kevin Hoen (2x) en Ferri Grasmeijer brachten beide ploegen weer naast elkaar. Sparta wist weer te scoren, maar dit doelpunt werd snel gecounterd door een afstandsschot van Renate Koopmans. Sparta kwam wat terug in de wedstrijd en wist twee keer van verre afstand te scoren. Bas Oostra bracht met een doelpunt het verschil op één, maar de thuisploeg wist de wedstrijd met twee doelpunten op rij definitief binnen te halen. Het werd uiteindelijk 13-10.

Ondanks dat Sparta ongeslagen bovenaan blijft staan, kan SIOS/Leonidas terugkijken op een goede wedstrijd en met veel vertrouwen naar de wedstrijd van volgende week toewerken. Aanstaande zaterdag staat om 16:00 de derby tegen de Hoeve op het programma.