Ook de tweede thuiswedstrijd op sportpark Spokedam heeft SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas winnend afgesloten. Dankzij een zeer goede eerste helft wist de thuisploeg de punten thuis te houden op een zeer zonnige middag.

De derde tegenstander van dit veld seizoen was Olympia ’22 uit Borculo. SIOS/Leonidas werd gecoacht door Rob Verra die normaal gesproken het succesvolle WKS D1 traint en coacht. De score werd geopend door Sharissa Huitema die met een vrije bal raak schoot. Olympia wist snel daarna ook een vrije bal te maken. Renate Koopmans zette met twee schoten van afstand de eerste voorsprong op het scorebord. SIOS/Leonidas was in deze fase de bovenliggende partij. Olympia schoot van afstand raak, maar de thuisploeg wist daarna vijfmaal op rij te scoren (8-2). Hierna werd het verdedigend wat slordiger bij SIOS/Leonidas. Olympia maakte hier dankbaar gebruik van met een korte kans en een vrije bal. Kevin Hoen en Sharissa Huitema counterden de doelpunten van de gasten echter snel door beide van afstand raak te schieten. In de laatste minuten van de eerste helft wist Jeroen Hofstra een korte kans te maken. Door een rake strafworp van de gasten vlak voor de rust, gingen de ploegen rusten bij een 11-6 stand.

De tweede helft had een heel ander spelbeeld dan de eerste helft. Pas na vijf minuten viel het eerste doelpunt door een afstander van Sharissa Huitema. Enige tijd later wist Renate Koopmans met een korte kans de 13-6 te maken. Dit bleek achteraf het laatste doelpunt van SIOS/Leonidas in deze wedstrijd te zijn. Olympia ’22 ging erg achterverdedigen, waardoor de wedstrijd volledig dood bloedde. SIOS/Leonidas draaide lange aanvallen, maar de korf werd niet meer gevonden. Olympia wist nog viermaal te scoren. Het werd uiteindelijk 13-10.

Door deze overwinning staat SIOS/Leonidas na drie wedstrijden ongeslagen bovenaan. De volgende wedstrijd wordt gespeeld op 25 mei tegen wederom Olympia’22.
De wedstrijd van SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas 2 tegen Lintjo 2 ging niet door. Deze wedstrijd staat nu gepland voor 17 mei om 20:30 in Noordwolde.