SIOS/Leonidas JUMBO Wolvega heeft twee punten kunnen bijschrijven bij het puntentotaal. Waar de uitwedstrijd tegen NQL eindigde in een 28-7 overwinning voor de Stellingwervers, verliep de wedstrijd van afgelopen zaterdag een stuk moeizamer. In sporthal De Steense werd het uiteindelijk 18-11 tegen de ploeg uit Ferwert.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Anton Prakken opende de score met een uitstartbal na een doorloopbal van Kevin Hoen. Snel daarna verdubbelde Sharissa Huitema de score met een inloper. SIOS/Leonidas ging door met scoren aan de hand van een korte kans van Vera ten Hoeve en een afstander van Onne Minkema. Pas na de 5-0, gemaakt door Brenda Nijsingh, wist NQL voor het eerst de korf te vinden. Snel na de 5-1 maakte NQL ook de 5-2 met een doorloopbal. Vera ten Hoeve maakte het verschil weer vier met een schot van afstand. De uitploeg wist met wederom een inloper en een korte kans het verschil terug te brengen naar twee doelpunten (6-4). Door doelpunten van Onne Minkema en Vera ten Hoeve gingen beide ploegen rusten met een 8-4 ruststand.

In de rust benadrukte trainer/coach Edward Jonkman dat SIOS/Leonidas zorgvuldig om moest blijven gaan met de kansen. De tweede helft begon moeizaam. Pas na vijf minuten viel het eerste doelpunt gemaakt door Anton Prakken. Hierna brak een zwakke fase aan voor de thuisploeg, waardoor NQL driemaal op rij wist te scoren. Brenda Nijsingh doorbrak deze fase met een korte kans, maar al snel wist NQL weer tweemaal op rij te scoren. Bij een 10-9 tussenstand nam Jonkman een time-out om deze zwakke fase te doorbreken. Daarnaast wisselde hij Prakken en Minkema van vak.

Dit pakte goed uit, want de thuisploeg wist tweemaal op rij te scoren via Iris Schulting en Kevin Hoen. NQL schoot van afstand raak, maar de ingewisselde Renate Koopmans en Bas Oostra counterde dit snel met afstanders. NQL deed nog wat terug met een afstander, maar het was de thuisploeg die het gaspedaal goed indrukt. Vier doelpunten op rij van Minkema, Koopmans, Prakken en Hoen zorgden ervoor dat de wedstrijd eindigde in 18-11.

Voor SIOS/Leonidas staat er nog één competitie wedstrijd op het programma. Op zaterdag 9 maart komt Harich op bezoek. De ploeg uit Balk is op dit moment de koploper.

SIOS/Leonidas 2 heeft met 15-13 gewonnen van Udiros/Kinea 4.  De gehele wedstrijd verliep erg moeizaam, maar de thuisploeg bleef wel al die tijd aan de goede kant van de score. Door deze overwinning doet het tweede nog volop mee in de strijd voor het kampioenschap.