De wedstrijd tussen SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas en Westergo uit Bolsward was een strijd
des keizers baard. SIOS/Leonidas en Westergo hadden beide twee keer gewonnen van De
Hoeve en twee keer verloren van Joure. Het vorige duel tussen de twee ploegen was
geëindigd is een 10-18 overwinning voor SIOS/Leonidas.

In de beginfase was het in het spel zichtbaar dat er niks meer op het spel stond. Het spel
verliep erg stroperig en er waren meerdere aanvallen zonder schotpogingen. Na een kwartier
spelen stond het dan ook nog maar 2-2 door doelpunten van Onne Minkema en Ruben
Elsinga. Trainer/coach Edward Jonkman nam hierna een time-out om zijn ploeg wakker te
schudden. Het spel bleef echter niet goed. De thuisploeg had veel moeite met de lange
dames van Westergo. Door twee doelpunten van Westergo kwam SIOS/Leonidas op een 2-4
achterstand. Brenda Nijsingh en Ruben Elsinga hadden deze achterstand snel weer goed
gemaakt. Door een doorloopbal van Anton Prakken, een afstander van Onne Minkema en
twee doelpunten van Westergo, gingen de ploegen rusten bij een 6-6 stand.

In de rust gaf Jonkman aan dat er in de tweede helft echt uit een ander vaatje getapt moest
worden. Dit lukte aardig, want al snel stond het 9-6 in de tweede helft door twee
doelpunten van Kevin Hoen en eentje van Brenda Nijsingh. Het spel verliep in de tweede
helft een stuk soepeler. Er werd beter gecombineerd, waardoor er tot goede kansen werd
gekomen. SIOS/Leonidas liep in de tweede helft dan ook eenvoudig uit naar een 18-10
eindstand.

Door deze overwinning is SIOS/Leonidas als tweede geëindigd in de competitie. De focus
gaat nu op het zaalseizoen dat op 9 november begint. Als voorbereiding op het zaalseizoen
oefent SIOS/Leonidas tegen onder andere Emmeloord en Leeuwarden.

SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas 2 is door met 12-8 te winnen van TFS/DOW/Wêz Handich 5
kampioen geworden in de reserve 4e klasse met een overtuigend doelsaldo van +31. Door
dit kampioenschap, promoveert het tweede naar de reserve 3e klasse.