SIOS JUMBO Wolvega/Leonidas heeft afgelopen zaterdag de laatste zaalwedstrijd van het seizoen gespeeld. Doordat SIOS/Leonidas in de zaal was ingedeeld in een poule met maar zes ploegen, in plaats van de gebruikelijke acht, was dit een ongebruikelijk kort seizoen.

De laatste tegenstander voor SIOS/Leonidas was Harich uit Balk. Waar voor de thuisploeg niks meer op het spel stond, was dat voor de bezoekers wel anders. Harich doet nog vol op mee voor het kampioenschap en zou bij een overwinning weer de koppositie overnemen.

Brenda Nijsingh opende de score met een schot van afstand. Harich maakte snel de 1-1, maar het was SIOS/Leonidas die het beste begon aan de wedstrijd. Afstanders van Iris Schulting en Renate Koopmans zorgden voor een 3-1 tussenstand. Harich kwam beter in de wedstrijd en scoorde vijfmaal op rij, waarna trainer/coach Edward Jonkman een time-out nam om iedereen weer op scherp te zetten. De time-out had echter weinig effect. Het bleven de bezoekers die het beste van het spel hadden. Pas bij een 3-11 tussenstand wist SIOS/Leonidas weer te scoren. Iris Schulting en Onne Minkema scoorden beide een korte kans. Door een strafworp, gemaakt door Sharissa Huitema, gingen de ploegen rusten bij een 6-11 stand.

De tweede helft begon met een 4-0 run van Harich. Sharissa Huitema doorbrak deze run met een afstander. De bezoekers bleven hierna scoren, terwijl bij SIOS/Leonidas het vizier niet op scherp stond. Pas bij een 7-22 stand wist de thuisploeg weer te scoren. Drie doelpunten van Brenda Nijsingh, Iris Schulting en Anton Prakken en twee doelpunten van Harich maakte er uiteindelijk 10-24 van.

Al met al kwam SIOS/Leonidas dit zaalseizoen te kort om mee te doen voor het kampioenschap.  Uiteindelijk is de derde plaats behaald. De eerste wedstrijd op het veld staat op de planning voor 6 april. De tegenstander en tijdstip zijn op dit moment nog niet bekend.