Onder goede weersomstandigheden werd afgelopen zaterdag de Weststellingwerfse derby tussen SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas en De Hoeve gespeeld. De drukbezochte wedstrijd begon gelijkwaardig, maar in de tweede helft wist de thuisploeg het verschil te maken, waardoor de punten in De Hoeve bleven.

De wedstrijd begon aan beide kanten moeizaam. De aanvallen waren lang, maar ze resulteerden niet in doelpunten. Na een kwartier spelen stond het 3-3 door scores van Bas Oostra en Renate Koopmans. SIOS/Leonidas wist met een uitstarter van Ferri Grasmeijer en een afstandsschot van Iris Schulting het verschil op twee te brengen. De Hoeve wist dit gat nog voor de rust te dichten. De ruststand was 8-7 in het voordeel van De Hoeve.

In de rust kreeg SIOS/Leonidas de opdracht mee om zo snel mogelijk het verschil te maken en de schoten zorgvuldig te selecteren. Ondanks deze opdracht wist SIOS/Leonidas geen grip op de wedstrijd te krijgen. Waar De Hoeve steeds makkelijker wist te scoren, ging het bij de bezoekers moeizaam. Van 9-7 wist de thuisploeg uit te lopen naar 14-9.

Met een time-out probeerde trainer/coach Edward Jonkman het speelbeeld te kantelen. SIOS/Leonidas kreeg meer grip op de wedstrijd, maar het gat van vijf doelpunten wisten de bezoekers niet meer te dichten. De eindstand was 19-14.