SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas heeft de eerste returnwedstrijd van de competitie verloren van Spannum. De Weststellingwervers begonnen met vertrouwen aan de wedstrijd. De heenwedstrijd werd geflatteerd verloren met 17-11. In de laatste tien minuten wist Spannum toen zes maal te scoren, maar over de gehele wedstrijd bekeken was SIOS/Leonidas zeker niet kansloos.

SIOS/Leonidas begon scherp aan de wedstrijd. Een vrije bal gemaakt door Renate Koopmans en een schot van afstand door Bas Oostra brachten de stand al snel op 2-0. De thuisploeg wist het goede spel vast te houden. Mede door doelpunten van Marit Koopmans en Sharissa Huitema stond het na een kwartier 5-3. Hierna brak een mindere fase aan. SIOS/Leonidas werd slordiger in de afronding en in de passing. De gasten wisten hier dankbaar gebruik van te maken en scoorden nog viermaal op rij voor de rust.

De tweede helft was het voor SIOS/Leonidas zaak om snel de gelijkmaker te maken. Het was echter Spannum die het eerste wist te scoren. Voor SIOS/Leonidas maakte Marit Akkermans nog een knap afgeronde doorloopbal, maar Spannum was de bovenliggende partij in de tweede helft. De bezoekers konden veel herhalen, terwijl SIOS/Leonidas veel eenschotsaanvallen had. Spannum liep uiteindelijk gestaag uit naar een 9-15 overwinning en nam de punten mee naar huis.

Trainer/coach Edward Jonkman was na afloop vooral teleurgesteld over de fase vlak voor de rust. ,,We beginnen sterk aan de wedstrijd. Het is dan ook erg jammer dat we weer een mindere fase hebben waar de tegenstander een 4-0 run maakt. Wanneer we dat niet laten gebeuren, speel je een hele andere wedstrijd.”