Na een goede voorbereiding is afgelopen zaterdag voor SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas 1 het nieuwe seizoen begonnen. Het nieuwe combinatie team van de verenigingen uit Wolvega en Noordwolde is de competitie gestart met een nederlaag tegen Spannum. In zeer warme omstandigheden werd geflatteerd verloren met 17-11.

Het begin voor de wedstrijd was voor Spannum. Al snel stond de 3-1 op de borden. SIOS/Leonidas wist in een sterke fase de stand om te buigen naar een 4-7 voorsprong. Onder andere Onne Minkema, Brenda Nijsingh en Kevin Hoen scoorden van afstand. Spannum kwam terug tot 7-8, maar door een doelpunt van Marit Koopmans in de laatste seconde voor de rust, gingen beide teams rusten bij een 7-9 stand.

De tweede helft kwam moeizaam op gang. De warmte had een negatieve invloed op beide teams, wat resulteerde in slordig spel. Bij de drinkpauze halverwege de tweede helft stond het 11-10. Na een korte kans van Spannum en een doorloopbal van Sharissa Huitema, bleef het bij SIOS/Leonidas moeizaam, terwijl het bij Spannum steeds beter ging. SIOS/Leonidas wist niet meer te scoren, terwijl Spannum de korf nog vijfmaal wist te vinden.

De nieuwe trainer/coach Edward Jonkman was na afloop realistisch over het getoonde spel. ‘De uiteindelijke uitslag is geflatteerd. In de tweede helft kregen we het zwaarder en ging het scoren bij ons erg moeizaam. Al met al ben ik wel tevreden over de rest van het spel.’