Voor het tweede veldseizoen op rij zijn SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas en De Hoeve bij elkaar ingedeeld. Vorig jaar waren het twee spannende wedstrijden, waarbij beide ploegen eenmaal als winnaar uit de strijd kwam. Samen met bijna windstille omstandigheden en het jubileum feest van De Hoeve na afloop van de wedstrijd, waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooie korfbalmiddag tussen de twee ploegen uit Weststellingwerf.

Onne Minkema maakte met een afstandsschot het eerste doelpunt van de wedstrijd. Na de 1-1 van De Hoeve scoorde SIOS/Leonidas viermaal op rij, door doelpunten van Renate Koopmans, Sharissa Huitema, Anton Prakken en Marit Koopmans. Trainer/coach Edward Jonkman wisselde bij SIOS/Leonidas Anton Prakken en Jeroen Hofstra van vak, zodat het tactisch beter stond. De Hoeve wist met een afstander de run van de bezoekers te onderbreken. Een tweede bal van wederom Sharissa Huitema en een afstandsschot van Marit Koopmans zorgden voor een 2-7 voorsprong voor SIOS/Leonidas. De Hoeve verkleinde met een doorloopbal het verschil naar vier, maar twee schoten van afstand van Kevin Hoen zorgden ervoor dat de ploegen de kleedkamers opzochten bij een 3-9 tussenstand.

In de rust gaf trainer-coach Edward Jonkman aan dat SIOS/Leonidas er goed voor stond, maar dat de ploeg niet moest gaan verslappen. De Hoeve kwam het beste uit de kleedkamer. Met een afstander werd het verschil weer vijf. Een kleine kans van Prakken bracht het verschil weer op zes. Jonkman wisselde Marit Akkermans voor Renate Koopmans. Akkermans speelde met haar eerste actie Hoen vrij die de bal koelbloedig afrondde.

Het spel verliep hierna bij SIOS/Leonidas steeds moeizamer. De Hoeve maakte hier dankbaar gebruik van en wist meermaals te scoren. Jonkman wisselde Ruben Elsinga voor Anton Prakken. Elsinga maakte zijn debuut voor SIOS/Leonidas, nadat hij in de zomer was overgestapt van De Hoeve naar SIOS/Leonidas.

De wissels brachten echter niet het effect waar op was gehoopt. De Hoeve ging door met scoren, waar het bij SIOS/Leonidas niet meer wou lukken. Prakken kwam terug in het veld voor Elsinga, waarna Elsinga met nog acht minuten te spelen in het veld kwam voor Hoen. Ondertussen was het door de doelpunten van De Hoeve 8-11 geworden. SIOS/Leonidas had de nodige kansen, maar de korf werd maar niet gevonden. De thuisploeg lukte dit wel en met nog drie minuten te gaan wist De Hoeve het verschil terug te brengen tot nog maar één doelpunt verschil (10-11). In de spannende laatste minuten wisten beide ploegen niet meer te scoren. De punten gingen dus mee naar Wolvega en Noordwolde.

SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas 2 heeft met 9-15 gewonnen van Mid-Fryslân 4. De wedstrijd begon voor SIOS/Leonidas moeizaam, maar het liep steeds beter bij het tweede, waardoor er uiteindelijk een mooie overwinning werd geboekt. Met deze overwinning doet SIOS/Leonidas volop mee voor het kampioenschap.