SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas heeft ook de tweede wedstrijd van het veldseizoen gewonnen. Het combinatie team won met duidelijke cijfers van Kios’45 in Sibculo waar zonnige omstandigheden werden afgewisseld met korte pittige regenbuien.

De wedstrijd begon aan de kant van SIOS/Leonidas erg slordig. Pas na enkele minuten opende Anton Prakken met een afstander de score. Kios’45 maakte snel hierna de 1-1 met een uitstartbal. De aanvallen bij SIOS/Leonidas waren in de beginfase moeizaam. Bas Oostra en Jeroen Hofstra wisten beide met een afstandsschot het eerste gaatje te maken. Kios’45 haakte weer aan met een afstander, maar het waren Kevin Hoen, Renate Koopmans en Iris Schulting die de voorsprong van SIOS/Leonidas verder uitbreidde. Kios’45 doorbrak de reeks van SIOS/Leonidas met een doorloopbal (3-6). Voor de rust maakte SIOS/Leonidas nog drie doelpunten en Kios’45 één (4-9).

Het waren de bezoekers die het beste uit de kleedkamer kwamen. SIOS/Leonidas maakte drie afstanders op rij. Het spel begon steeds beter te lopen en door een reboundoverwicht kon er veel worden herhaald, waardoor SIOS/Leonidas eenvoudig uitliep naar een 7-18 tussenstand. Na twee doelpunten van Kios’45 op een rij nam trainer/coach Edward Jonkman een time-out om de ploeg voor de laatste drie minuten extra op scherp te zetten. Dit had effect, want al snel na de time-out scoorde Renate Koopmans een doorloopbal. Het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam uit de handen van Sharissa Huitema door een strafworp.

Door de 9-20 overwinning van SIOS/Leonidas en de andere uitslag in de poule, staat de ploeg uit Weststellingwerf op dit moment alleen bovenaan. De volgende wedstrijd is 11 mei tegen Olympia’22 om 14:45 in Noordwolde.

SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas 2 heeft met 11-9 verloren van Juventa 4. In een regenachtig Hardenberg was de ruststand 5-3. In de tweede helft kwam het tweede nog gelijk te staan, maar de punten bleven uiteindelijk in Hardenberg.