SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas heeft de tweede overwinning van het seizoen behaald. In Noordwolde won de thuisploeg eenvoudig van Westergo uit Bolsward. Na een zeer sterke eerste helft waren de punten al zo goed als binnen. Ondanks een zwak begin van de tweede helft was de overwinning geen moment in gevaar.

SIOS/Leonidas schoot uit de startblokken. De bal werd snel gerouleerd en door een reboundoverwicht kon er veel worden herhaald. Het stond dan ook al snel 6-1 in het voordeel van de thuisploeg. Westergo scoorde een vrije bal, maar SIOS/Leonidas ging direct weer door met scoren. Doelpunten van Kevin Hoen (2x), Iris Schulting, Sharissa Huitema en Marit Koopmans zorgden voor een 11-3 tussenstand. Westergo scoorde tweemaal via een doorloopbal, maar doelpunten van Onne Minkema en Anton Prakken (2x) zorgden ervoor dat SIOS/Leonidas alleen maar verder uitliep. Westergo scoorde voor de rust nog eenmaal, waardoor beide ploegen gingen rusten met een 14-5 ruststand.

Waar SIOS/Leonidas de eerste helft erg goed begon, was dit de tweede helft niet het geval. De passing werd slordiger en de kansen werden in de beginfase niet goed uitgespeeld. Westergo maakte hier dankbaar gebruik van en scoorde driemaal op rij. Trainer/coach Edward Jonkman nam een time-out om deze zwakke fase te doorbreken. Dit lukte, want Marit Akkermans, die in het veld was gekomen voor Iris Schulting, rondde knap een doorloopbal af. Westergo wist hierna weer te scoren, maar vanaf dat moment was de wedstrijd weer volledig in handen van SIOS/Leonidas. Het combinatieteam wist maar liefst zevenmaal op rij te scoren. Onder andere Martijn Hoekstra en Vera ten Hoeve, die beide waren ingewisseld, schoten van afstand raak. Een uitstart bal, gescoord door Westergo, bracht de eindstand op 22-10.

De wedstrijd van SIOS/Leonidas 2 ging niet door wegens te weinig spelers bij De Granaet 3. Deze wedstrijd is verplaatst naar dinsdag 19 december om 20:15 in Noordwolde.