Voor K.V. SIOS/Jumbo Wolvega stond een zware wedstrijd op het papier. Dit weekend komen de Flamingo’s op bezoek bij de Wolvegasters. De ploeg uit Buitenpost staat zonder puntenverlies eerste in het klassement, waar SIOS nog zonder overwinning de laatste positie inneemt. Na de afslachting in Buitenpost wist SIOS ook deze wedstrijd geen grote tegenstand te bieden.

SIOS begon niet sterk aan de wedstrijd. De doelpunten bleven uit voor de thuisploeg en ook de verdediging stond niet altijd even sterk. Dit resulteerde na acht minuten in een stand van 0-4 in het voordeel van de Flamingo’s. Na negen minuten wist Marnix Kraan het eerste doelpunt te maken namens SIOS. Door veel herhaling in de aanval kon de ploeg uit Wolvega beter aanhaken op de tegenstander. Door doelpunten van Sharissa Huitema, Rowan Hofstra, Joyce Post en Michel Nagelhout wist SIOS zich goed staande te houden tegen de Flamingo’s (6-10). Vijf minuten voor rust wist de Flamingo’s de afstand te vergrootten, waardoor de ruststand 7-15 leek te gaan worden. Kraan wist de laatste balaanraking voor de rust om te zetten in een doelpunt. De ploegen zochten de kleedkamer op met een stand van 8-15.

Na rust begon SIOS verdedigend sterk. De ploeg uit Wolvega wist de tegenstander op eenschotsaanvallen te houden. Vanaf de vijfde minuut ging het helaas mis voor SIOS. Na een paar snelle goals van de Flamingo’s stond de stand ineens op 9-20. In het restant van de wedstrijd wisten de Wolvegasters nog viermaal tot scoren te komen door goals van Anton Prakken, Michel Nagelhout en Marnix Kraan. Helaas wist de Flamingo’s in de tweede helft een stuk vaker tot scoren te komen, waardoor de wedstrijd is geëindigd in 13-29.

Trainer/Coach Rob Verra had er het volgende over te zeggen: “Op voorhand wisten we dat het een lastige wedstrijd zou worden. De koploper heeft de capaciteiten om van een hele kleine kans toch een doelpunt te maken. Het schotpercentage van de Flamingo’s ligt enorm hoog. De eerste helft was dit heel duidelijk terug te zien, de tweede helft hebben we in fases laten zien dat we het Flamingo’s verdedigend wel moeilijker hebben kunnen maken.”

SIOS 2 speelde ook in een thuiswedstrijd tegen de Flamingo’s. Ook de Flamingo’s 2 draait mee in de top van het klassement, waardoor ook SIOS 2 van te voren wist dat het een lastige wedstrijd zou worden. Het duel tussen deze twee ploegen bleek een verhit duel te worden. In de eerste helft deden de ploegen niet veel voor elkaar onder. De tweede helft bleek een ander verhaal te zijn. Waar SIOS zelf bijna niet meer tot scoren wist de komen, wist de Flamingo’s steeds verder uit te bouwen. De eindstand resulteerde in een 16-26 verlies voor thuisspelende ploeg. De A1 heeft met 3-25 van VDDO weten te winnen.

De komende twee weken staan er geen wedstrijden op het programma. Na de voorjaarsvakantie zal de competitie op 11 maart worden hervat. SIOS 2 gaat op bezoek bij ZKC ’19 3. SIOS 1 zal een uitwedstrijd spelen tegen Spannum 1.