K.V. SIOS/Jumbo Wolvega weet na zaterdag waar het aan moet werken. Tegen Kinea uit de Knipe hadden de Wolvegaasters, niet voor het eerst dit seizoen, moeite met scoren. Via een 3-7 tussenstand werd het uiteindelijk 9-19 voor de bezoekers.

SIOS begon met dezelfde basis acht als vorige week. Het begin van de wedstrijd was aan de kant van SIOS niet scherp genoeg. Kinea begon beter aan de wedstrijd, waardoor het al snel 2-6 stond. Met een time-out probeerde trainer/coach Rob Verra iedereen weer op scherp te zetten. Dit leverde vooral verdedigend direct resultaat op. SIOS kreeg meer grip op het aanvalsspel van de bezoekers, wat resulteerde in een doelpuntloze fase van meer dan tien minuten. Vlak voor het rustsignaal wist Kinea nog eenmaal te scoren, wat een ruststand van 3-7 opleverde.

Na de rust bleef het spelbeeld gelijk. Kinea en SIOS wisten beide ongeveer evenveel kansen te creëren, maar waar SIOS ze niet afmaakte, deed Kinea dat wel. In de tweede helft wist SIOS wel vaker te scoren door onder andere inlopers van Sharissa Huitema en Jort Woudstra. Verra probeerde met het inbrengen van Sander Prakken en Eline van der Walle een doorbraak te forceren, maar Kinea speelde de wedstrijd goed uit.

Voor SIOS moet het volgende week gebeuren in de strijd tegen degradatie. SIOS speelt dan tegen Club Brothers uit in Groningen. De Groningers staan nog puntloos op de laatste plaats.

Het tweede had veel minder moeite met het vinden van de korf. Tegen Kinea 2 werd er volop gescoord. Het tweede won uiteindelijk met 20-11