Vol goede moed ging K.V. SIOS/Jumbo Wolvega op bezoek bij Spannum. De laatste ontmoeting
resulteerde in een gelijkspel (14-14) waar SIOS haar eerste, en ook enige punt, dit zaalseizoen wist te
bemachtigen. De ploeg wist dat in deze wedstrijd mogelijkheden lagen om punten te behalen.
Echter wist de ploeg het niveau van de vorige ontmoeting niet te evenaren, waardoor uiteindelijk
werd verloren met 21-8. Door winst van DWA is de ploeg uit Wolvega, met nog drie wedstrijden te
spelen, gedegradeerd naar de derde klasse.

SIOS begon sterk aan de wedstrijd. Middels afstanders van Marnix Kraan en Marit Koopmans wist zij
al snel op een 0-2 voorsprong te komen. Hierna had SIOS in de aanval veel moeite om tot scoren te
komen. Spannum had minder moeite met het vinden de korf. Verdedigend hadden de Wolvegasters
de zaken goed op orde, waardoor de eerste helft de schade beperkt kon worden. Bij rust stond er
een stand van 10-5 op het scorebord.

De tweede helft speelde SIOS ook ondermaats. Zij wist deze helft nog maar driemaal tot scoren te
komen. Verdedigend zwakte de ploeg ook af, waardoor Spannum meermaals tot scoren wist te
komen. Dit resulteerde in de einstand van 21-8. Door deze verliespartij, en de winst van DWA, is het
zeker dat SIOS degradeert.

Trainer/coach Rob Verra had na afloop het volgende te zeggen: “We begonnen sterk, met name
verdedigend. De aanval had het geluk niet aan haar zijde om dit te belonen.”

SIOS 2 kwam tegen ZKC 3 net te kort in een wedstrijd die gehele tijd gelijk opging. SIOS wist knap
terug te komen van vier doelpunten verschil naar één. ZKC scoorde hierna echter tweemaal, wat
resulteerde in een 19-16 eindstand.

Volgend weekend spelen beide ploegen een thuiswedstrijd. SIOS 2 neemt het om 18.35 uur op tegen
SCO 3. SIOS 1 neemt om 20.00 uur op tegen DWA 1.