Na de verliespartijen op VDDO, Club Brothers en Udiros was het al duidelijk dat K.V. SIOS/Jumbo Wolvega volgend seizoen ook op het veld in de derde klasse zal uitkomen. Afgelopen weekend stond er nog één duel op het programma in de tweede klasse. SIOS wist ook deze wedstrijd geen punten te behalen tegen Kinea. Er werd met 20-13 verloren in De Knipe.

Onder tropische weersomstandigheden trad SIOS aan tegen Kinea in de laatste wedstrijd van de veldcompetitie. Nadat Kinea tweemaal de korf had gevonden, zette Michel Nagelhout met een mooie afstander het eerste doelpunt van SIOS op het scorebord. Hierna zette Kinea de toon en liep zij uit tot 6-1. Sharissa Huitema wist, na een doelpuntloze fase van elf minuten aan de kant van SIOS, middels een afstander een sterke fase in te luiden. De ploeg uit Wolvega wist via doelpunten van Marit Koopmans, Michel Nagelhout en Rowan Hofstra terug te komen tot 7-6. Helaas verzwakte SIOS, waardoor Kinea weer een voorsprong kon opbouwen vijf doelpunten. Op slag van rust bepaalde Jort Woudstra met een afstander de ruststand (12-8).

In de tweede helft opende Onne Minkema met een afstander de score. Na deze goal had SIOS moeite met tot scoren komen. Er volgde een fase waarin Kinea de voorsprong vergrootte naar 15-9. Wederom Minkema wist het eerstvolgende doelpunt voor SIOS te maken. Na deze goal wist SIOS middels Joyce Post, Onne Minkema en Sharissa Huitema nog drie keer tot scoren de komen. De eindstand werd 20-13.

Na afloop van de wedstrijd werd afscheid genomen van trainer/coach Rob Verra, die volgend seizoen niet meer de leiding van de selectie op zich zal nemen. Tijdens het afscheid gaf Verra aan het jammer te vinden dat de harde inzet die zijn ploeg het afgelopen seizoen heeft geleverd, niet beloond is. Over de wedstrijd zei hij het volgende: “Een wedstrijd illustratief voor het seizoen. Keihard werken om terug te komen, maar het dan eigenlijk ook weer eenvoudig weg te geven. Het is zonde van de trainingsarbeid die we geleverd hebben en ons niet beloond hebben.”

Voorafgaand aan het duel SIOS 1 – Kinea 1, nam SIOS 2 het op tegen Kinea 2. SIOS 2 speelde een sterke wedstrijd, waarin mooi spel werd vertoond. De ploeg slaagde erin de punten mee te nemen naar Wolvega. Er werd gewonnen met 10-17.

De A1 slaagde erin de punten in Wolvega te houden. Er werd met 18-13 gewonnen van de Flamingo’s A1. Door het gelijkspel van de koploper (Vlug & Vaardig) heeft de A1 nog zicht op het kampioenschap. Hierbij is de A1 echter wel afhankelijk van de uitslag van de koploper, die het volgende week opneemt tegen de Flamingo’s.

Volgende week staat de seizoenafsluiting gepland, waarbij de B1 kampioen kan worden. Voor nu wensen wij iedereen een fijne zomervakantie toe!