Wolvegaasters spelen 7-7 gelijk tegen VDDO

Na drie verliespartijen op rij heeft SIOS/Jumbo Wolvega de eerste punten van het seizoen gepakt. In een spannende en doelpuntarme wedstrijd, werd het via 4-2 ruststand uiteindelijk 7-7.

Bij SIOS begon Jeroen Hofstra voor het eerst dit seizoen in de basis. Hij verving de langdurig geblesseerde Marnix Kraan. SIOS wist voorafgaand aan de wedstrijd dat er kansen lagen tegen de gasten uit Oosterwolde. VDDO had tot nu toe twee punten gepakt in de competitie.

De wedstrijd kwam, onder andere door de winderige omstandigheden, langzaam op gang. SIOS had genoeg kansen, maar de afronding was niet scherp genoeg. Brenda Nijsingh bracht de 1-0 op het scorebord, door een knap afgeronde vrije bal. De wedstrijd wou daarna maar niet loskomen, waardoor het na 25 minuten nog maar 2-2 stond. Trainer/coach Rob Verra probeerde met het inwisselen van Jort Woudstra een doorbraak te forceren. De wissel pakte perfect uit. Door twee doelpunten van Woudstra werd het 4-2, wat ook direct de ruststand was.

In de tweede helft bleef het spelbeeld gelijk. Beide ploegen hadden nog steeds moeite met het vinden van de korf. Met nog vijftien minuten te gaan, hadden beide ploegen pas twee keer weten te scoren. Voor SIOS hadden Joyce Post en Anton Prakken gescoord. VDDO wist de stand weer gelijk te trekken, waardoor er een spannende slotfase ontstond. Een afstander van VDDO bracht de stand op 6-7. Twee minuten voor het einde wist Onne Minkema te scoren. Beide ploegen wisten in de resterende twee minuten niet tot scoren te komen.

Verra vond het vooral zonde dat de wedstrijd niet winnende werd afgesloten. ,,Vandaag hebben we het verdedigend ontzettend goed gedaan. Het is dan jammer dat we onszelf niet belonen door de wedstrijd over de streep trekken’’, reageerde de coach na afloop.

SIOS/Jumbo Wolvega 2 speelde tegen het tweede van VDDO. In een lastige wedstrijd werd er uiteindelijk 12-18 verloren. De wedstrijd van de A1 ging niet door, deze wordt ingehaald op woensdag 19 oktober om 19:15.

Volgende week gaan het eerste (15:30) en tweede (14:00) op bezoek bij Udiros in Nieuwehorne. Beide ploegen kunnen alle support gebruiken!