Wederom stond voor K.V. SIOS/Jumbo Wolvega een belangrijke wedstrijd op het programma. De eerste wedstrijd van het jaar nam zij het op tegen DWA/Argo uit Winsum. Na een spannend duel, weet de ploeg geen punten mee te nemen naar Wolvega.

DWA begon sterk aan de wedstrijd, wat binnen 7 minuten leidde tot een 6-0 achterstand voor de Wolvegasters. Sharissa Huitema wist middels twee treffers SIOS terug te brengen in de wedstrijd. DWA wist de voorsprong te vergroten tot 9-3. Een knap afgeronde vrije bal van Marnix Kraan was het begin van een sterke fase van de ploeg uit Wolvega. Zij wist zich terug te knokken tot een ruststand van 12-10.

Het spannende wedstrijdbeeld van de eerste helft zette zich ook de tweede helft voort. In de derde minuut na rust wist Huitema de aansluitingstreffer te maken namens SIOS. Hierna volgde een fase waarin de ploegen erg gewaagd waren aan elkaar. Waar aan de ene kant een doelpunt viel, kwam aan de andere kant meteen een antwoord. Er volgde een spannende slotfase, waarin doelpunten van Marit Koopmans, Sharissa Huitema, Michel Nagelhout en Marnix Kraan SIOS in de wedstrijd hield. De inzet van de ploeg uit Wolvega werd echter niet beloond. De eindstand werd 22-19.

Trainer/coach Rob Verra kon terugkijken op een interessante wedstrijd. “Het was zonde dat we de eerste tien minuten een ontzettend zuiver DWA tegenover ons hadden. De rest van de wedstrijd zijn we gelijkwaardig en zelfs misschien wel beter geweest”, reageerde hij na afloop. Hij heeft er vertrouwen in dat de punten vanzelf komen, wanneer de ploeg deze vorm weet vast te houden.

SIOS 2 nam het op tegen SCO/European Aerosols 3. SCO was een maatje te groot voor SIOS, wat resulteerde in een 24-16 eindstand.

Volgende week staan twee thuiswedstrijden tegen De Hoeve op het schema. Het tweede speelt om 18.35 uur en aansluitend speelt het eerste om 20.00 uur. Beide ploegen kunnen alle support gebruiken!