Voor K.V. SIOS/Wolvega stond afgelopen weekend een belangrijke wedstrijd op de planning. In de tweede thuiswedstrijd nam zij het op tegen K.V. Spannum die de zevende plek in het klassement inneemt, net boven K.V. SIOS. Na een spannende duel heeft SIOS, in de laatste wedstrijd van het kalenderjaar, het eerste punt van de zaalcompetitie weten te bemachtigen.

SIOS kwam voortvarend uit de startblokken. Marit Koopmans wist binnen een minuut de stand op 1-0 te zetten middels een afstander. Marnix Kraan volgde dit goede voorbeeld en zette vlak hierna de stand van 2-0 op het scorebord. De rest van de eerst helft was het stuivertje wisselen van beide partijen.  Op slag van rust wisten Kraan en Prakken met twee afstanders de stand gelijk te maken. Beide ploegen zochten hierdoor de kleedkamer op met een ruststand van 7-7.

Ook de tweede helft bleken de ploegen aan elkaar gewaagd. Verdedigend had SIOS het lastig tegen de sterk reboundende dames van Spannum, waardoor veel herhaald kon worden. Door het inbrengen van Anton Prakken, Jeroen Hofstra en Natasja Mink probeerde trainer/coach Rob Verra een doorbraak te forceren. Deze doorbraak kwam er niet, maar een mooie inloper van Natasja Mink wist SIOS in de wedstrijd te houden. Vijf minuten voor het eind wist Spannum op 13-14 voorsprong te komen. Hierna volgde een zenuwslopende eindfase, waarin Jeroen Hofstra twee minuten voor tijd de gelijkmaker wist te maken. Deze kleine kans bepaalde de eindstand van 14-14.

Trainer/coach Rob Verra was na afloop van de wedstrijd tevreden over het resultaat. “Het was een goede wedstrijd van onze kant die uiteindelijk één punt heeft opgeleverd. Uiteraard hebben we geknokt voor twee punten, maar gezien het verloop van de wedstrijd een terecht resultaat.”

SIOS 2 wist in een spannende wedstrijd niet te winnen van ZKC ’19 3. Door twee doelpunten vlak voor het eind verloor SIOS met een stand van 16-18. De A1 van SIOS verloor met 21-12 van Quick ‘21/Vlug & Vaardig A1.

Op 14 januari zal de competitie worden hervat. SIOS 1 neemt het in een uitwedstrijd op tegen DWA/Argo 1 en SIOS 2 zal het opnemen tegen SCO/European Aerosols 3. Voor nu wensen wij iedereen fijne feestdagen!